Va era dor de Andrei Plesu ?

Va era dor de Andrei Plesu ? Nici mie …
In Adevarul din 12 mai 2014 Andrei Plesu isi aduce aminte ( cu un oarecare decalaj de fus orar fata de taticul anticomunistilor , recte Vladimir Tismaneanu ) ca doamna Lucia Hossu Longin „s-a trezit proclamînd că Adrian Năstase e un „deţinut politic” asemenea lui Iuliu Maniu ” . Trecand peste faptul ca , daca este vorba despre emisiunea televizata pe care am vazut-o si eu ( fara sa pun insa mana in foc ca a fost telespectator si domnul Plesu ), afirmatia de mai sus este o guma de mestecat mult prea intinsa , pentru ca doamna Longin nu a punctat decat o simetrie suparatoare intre doua epoci , fara a forta concluziile , observ ca distinsul ganditor umple spatiul paginii virtuale cu niste panseuri despre tot ce crede domnia sa ca se incadreaza la capitolul „RAZNA ”( acesta fiind si titlul indelung pritocit al articolului) .
De exemplu , e RAZNA rau ca sunt comentatori care il combat pe distinsul ; dar e RAZNA si faptul ca a indraznit cineva ( CHE GUEVARA autohton ,in speta … ) sa se ia de camarazii sai intru trairi inalte si usor transcedentale , Patapievici si Mihaies .Ei, si daca tot a ajuns in punctul acesta sensibil , isi dezbraca grabit hlamida de filozof , isi pune in schimb sapca de propagandist si da-i , si combate !…
Ia sa vedem ce zice de CHE GUEVARA al nostru : “băşcălios cînd trebuie să fie sobru, sau măcar bine crescut, e burzuluit şi autoritar cînd ar fi de preferat un pic de umor. În principiu, „a o lua razna” nu îngăduie grade de comparaţie. Dar dl. Ponta e dincolo de gramatică. E „mai razna” decît ne-am fi putut închipui. E foarte razna. Am putea însă, dacă-l votăm, să ajungem chiar mai razna decît el! ”
Aha , deci de asta a coborat Andrei Plesu din sferele inalte – ca sa ne spuna cu cine sa NU votam … Imi aduc aminte ca in 2009 ne-a spus destul de transparent si filozofic , desigur , cu cine ar fi bine sa votam . Va dati seama , nu putea intra in discutie vreun personaj ca Ponta , “bascalios ”in chip nepotrivit sau prost-crescut , care “n-a citit prea pofticios în viaţa lui ” , tinzand sa devina “o dezonorantă caricatură a ţării pe care se străduieşte, stîngaci, să o reprezinte ” . Nu , cand ne-a sugerat in 2009 sa-l votam pe Basescu Traian , ca macar face glume bune (!!!!!) , banuiesc ca domnia sa se pregatea sa aplice stampila pe numele unuia care era exact opusul descrierii de mai sus .
Referindu-se la cei care nu-i imbratiseaza neconditionat parerile , domnul Andrei Plesu scrie : “Ar fi mult mai profitabil, dacă nemiloşii combatanţi ar mai citi vreo carte, ar asculta ceva muzică, ar face o plimbare în aer liber. ”
Din punctul meu de vedere , ar fi mult mai profitabil pentru insanatosirea societatii romanesti daca domnul Andrei Plesu , in loc sa se dedea la propaganda asta ieftina , s-ar margini el insusi pur si simplu la activitatile enumerate mai sus !

Posted on mai 17, 2014, in socio-politic. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: