Gazduiesc: Harnicuta ca o furnica!

Harnicuta ca o furnica
Fiind in toane bune, m-am apucat de ordine generala in toata casa. Am o obsesie cu ferestrele pe care, de altfel, le sterg in mod regulat. Devin isterica daca vad picaturi, sau stropi pe ele. Fixatie am si cu chiuveta care trebuie sa fie mereu lustruita. Aragazul din bucataria mea este element decorativ, deci nu se murdareste. M-am dus cu rufele la spalat, apoi am intrat in sertarele pline cu balauri. Cite hirtii si lucruri inutile se pot aduna in timp si ce munca migaloasa si plictisitoare poate fi organizarea unor sertare.
Partea interesanta in sarcina asta este ca dai peste hirtii ingropate de care ai si uitat: scrisori, felicitari, fotografii vechi, o diploma de liceu, o diploma de licenta, etc. Ma rog, astea sint nesemnificative. Documentul pe care l-am redescoperit cu bucurie a fost certificatul de divort! Am avut asa, un fel de reverie-revelatie despre decizia matura prin care mi-am redobindit dulcea libertate! De unde sa stiu eu ca mariajul e asa o treaba serioasa? Eram convinsa ca inca pot fugi de acasa cind am chef, ca inca pot flirta cu unul, cu altul, ca inca pot visa la fostul iubit si ca pot veni din oras la ce ora tirzie vreau eu.
Ei bine, spre stupoarea mea, nimic din toate aceste mici placeri-gesturi omenesti si firesti nu am mai putut avea, de indata ce am purtat o verigheta de deget, devenind o doamna. M-a scos din sarite chestia asta si, ca o pasare libera ce sint, mi-am intins aripile, mi-am scuturat penele si am zburat supersonic din colivia celui mai posesiv stapin de pe pamint. Tzup tzup tzup ce taraboi am mai avut!
Hmmm, sa revin la procesul curateniei domestice, ca m-am luat cu vorba. Vreau doar sa mai spun ca am aruncat o gramada de chestii si maruntisuri. Un pic mai era si ma aruncam si pe mine, ca sa scap mai repede de toate grijile. Am sters praful, am aerisit, am dat cu parfum. Locuinta mea straluceste ca o stea. Ooof, ce harnica pot sa fiu! Dar nu cumva sa-mi ceri de mincare! Ca innebunesc si alta nu. Feeling chibzuita si numa’ buna de maritat. Anyone?

Ina Bixade, NewYork

Posted on ianuarie 27, 2016, in gadgeturi-IT, internet. Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. In nici un caz nu mai vrei maritis, dupa ce ai cunoscut dulcea pasare a libertatii! Aceasta afirmatie mi se potriveste integral, mie, nu stiu daca se potriveste si cu minunata ta povestioara „In The City „

  2. Hai si la mine ca eu nu fac fata emoticon grin de mancare bun fac eu emoticon smile

  3. Oooo!!! Doamne…de unde atata veselie, pardon harnicie!!???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: