Este hipnoza un lucru real sau o … fictiune?

Comunicat de presa – Este hipnoza un lucru real sau o … fictiune?
Chiar daca multe persoane percep hipnoza ca fiind o unealta magica, folosita in vrajitorie, prin care cineva te poate manipula sau iti poate face rau, specialistii si profesionistii in domeniu demonstreaza ca hipnoza este atat un proces terapeutic, cat si o stare. Hipnoza vine in beneficiul clientului pentru a-l ajuta sa obtina rezultatele dorite, fie ca este vorba de vindecare si insanatosire sau despre atingerea scopurilor.

In opinia specialistilor, perceptia oamenilor despre hipnoza este, de cele mai multe ori, una eronata, deoarece acestia pun sub semnul egalului hipnoza cu lipsa de control sau, mai bine spus, cu cedarea controlului. “Bunaoara, cand mergem la cinema si urmarim cu atentie si intensitate un film, suntem hipnotizati, suntem in transa, adica ne-am contopit intru totul cu dinamica actiunii si cu personajele, dar acest lucru nu inseamna ca vom ramane acolo pentru totdeauna, ci putem iesi oricand din transa si ne putem intoarce la lumea noastra. Avem control total si suntem mereu constienti. De fapt, in timpul hipnozei avem mult mai mult control decat credem, deoarece avem puterea de a aduce lumina mintii constiente in taramul subconstientului, inlaturand negura ignorantei si astfel ne putem cunoaste mai bine, ne putem intelege mai bine. Este o re-descoperire a universului nostru interior care ne da acum posibilitatea sa folosim resursele noastre interioare in mod constient, in loc sa fim la cheremul lor”, afirma specialistul in hipnoza Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.
Teama oamenilor atunci cand aud de hipnoza, adauga specialistul, vine dintr-un instinct de conservare exacerbat, coroborat cu faptul ca majoritatea definitiilor sau informatiilor despre hipnoza pe care le gasim in carti, filme sau online, spun acelasi lucru: “trairile si actiunile celui hipnotizat sunt supuse vointei hipnotizatorului”. “Se pleaca deci de la o premisa gresita deoarece hipnoza nu are legatura cu cedarea controlului, asa cum vedem in unele filme sau la spectacole de hipnoza. Din contra, are legatura cu folosirea totala a resurselor interioare pentru a descoperi un adevar mai mare. Are legatura cu a aduce la suprafata cauzele problemelor, care sunt ascunse in subconstient, pentru a le putea rezolva in mod rapid si pentru totdeauna. Hipnotistul te ajuta sa reiei controlul asupra vietii tale. Este total invers decat se speculeaza. Rolul sau este acela de ghid care te asista in acest proces, vine alaturi de tine pe potecile ascunse din interiorul mintii tale. Hipnotistul are acces doar la acele informatii pe care tu decizi ca vrei sa i le dezvalui pentru a putea astfel sa te ajute sa obtii rezultatul dorit”, afirma Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.
Pentru a elucida adevaratul sens si scop al hipnozei ca proces terapeutic si pentru a populariza cat mai mult aceasta stiinta si arta terapeutica si de dezvoltare personala, Asociatia Romana de Hipnoza, in parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul “Puterea Mintii”, adresat atat formarii viitorilor specialisti in domeniu, cat si publicului larg. Acest proiect contine programe specializate de formare in tehnici inovatoare de lucru cu forta extraordinara a subconstientului cum ar fi Terapia Resurselor, Terapia Subliminala sau Training Profesional de Hipnoza. Despre acesta puteti afla mai multe informatii pe website-ul training.hipnoza.ro

Posted on aprilie 4, 2016, in socio-politic and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: