Depedent de altii

In decursul vietii sale omul este depedent de altii in doua situatii: cat timp este copil si cand este bolnav.
Exceptand aceste doua situatii orice om are toate resursele si posibilitatile de a trai bazandu-se pe propriile sale forte. Poate sa munceasca si sa isi asigure singur un trai pe masura visurilor si ambitiilor sale.

Cu toate acestea, unii oameni renunta la puterea lor personala si cauta sa fie dependenti de altii. Isi pun viata in mainile altora, din lipsa de maturitate, naivitate, comoditate, lene, pasivitate, neincredere in sine si propriile forte, etc. Si cum dependenta de altcineva inseamna de fapt o limitare, o inchisoare pe care si-o construiesc singuri, dezamagirea si nefericirea sunt foarte prezente in vietile lor. In acest punct, se declara victime si dau vina pentru nefericirea lor pe oamenii de care sunt dependenti.

Un alt aspect care decurge din starea de dependenta este faptul ca o persoana care traieste agatata de un alt om, va fi dispusa sa faca nenumarate compromisuri si sacrificii, sa renunte la sine si la visurile sale. Cu fiecare compromis si cu fiecare renuntare, nefericirea si frustrarea cresc. Si cum nimeni nu poate sa ne faca fericiti daca nu stim sa fim fericiti si singuri, acesti oameni sunt prinsi in capcana propriilor lor limitari.

Calitatea vietii tale depinde de gradul tau de constientizare, de autonomia si responsabilitatea pe care ti le asumi si de efortul pe care esti dispus sa il investesti in visurile tale. Oamenii se nasc cu un potential urias, insa in momentul in care renunta la ceea ce ar putea fi doar de dragul iluziei pe care o ofera siguranta exterioara, se predispun singuri la o viata traita in chin, dezamagire si suferinta.

Preia controlul asupra vietii tale, bazeaza-te pe tine insuti si pe fortele tale si cauta sa iti construiesti o viata de care sa fii mandru!

Ursula Sandner

Posted on aprilie 20, 2016, in socio-politic. Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: