O lume „roz”
Naivitatea, credinta intr-o lume „roz”, in care sensibilitatea si vulnerabilitatea sunt calitati care merita sa fie cultivate, pe cat de frumoase, utopice si idealiste sunt, pe atat de mult poarta in ele potentialul de a ne face sa suferim.
Adevarul este ca traim intr-o lume competitiva, in care supravietuieste cel mai bine adaptat realitatii inconjuratoare, iar oricine incearca sa nege aceste aspecte se predispune la dezamagire, frustrare, durere si esec.
Sigur ca este important sa adoptam si sa intelegem ideea de „fair-play”, insa la fel de important este sa nu uitam ca noi suntem singurii responsabili de destinul, fericirea si implinirea noastra.
Acest mesaj nu este un indemn, ci este pur si simplu o invitatie la a accepta si a ne adapta la lumea in care binele pe care putem sa il facem este sa ne vedem de interesul propriu fara a incalca drepturile si libertatile altora.
Atunci cand un om intelege ca el este singurul responsabil de fericirea sa, ca destinul sau ii apartine si este o consecinta directa a alegerilor sale, a limitelor si granitelor pe care si le stabileste, precum si a dedicarii pe care o are in a-si materializa visurile, fara a-i rani pe altii pe cat posibil, acel om s-a adaptat functional la viata.
Idealurile utopice sunt valabile pentru o altfel de lume, insa in prezent este important sa ne traim viata in acord cu regulile din prezent. Speram la mai bine si nu facem rau tocmai pentru ca ne dorim ca lumea sa se schimbe, insa nici nu ne lasam calcati in picioare traind cu capul in nori.
sursa: Ursula Sandner
Posted on noiembrie 25, 2016, in socio-politic. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.
Lasă un comentariu
Comments 0