Formularul 088, devine istorie!

Formularul 088, devine istorie!
Viorel Ştefan a declarat la înceutul şedinţei de Guvern din 12 ianuarie a.c., că, Fiscul va trimite spre Monitorul Oficial ordinul de eliminare a Declaraţiei de înregistare în scopuri de TVA.

Dragoş Doroş, a declarat că ANAF va face o evaluare a consecinţelor eliminării acestui formular, evaluare pe care o va trimite către ministrul de Finanţe şi premierului Sorin Grindeanu. „Va avea loc o evaluare ca să stabilim cum şi în ce fel se poate elimina”, a declarat Dragoş Doroş.

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că a solicitat Guvernului ca în această săptămână „să elimine corvoada numită Formularul 088″. Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost coşmarul oamenilor de afaceri, o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv. De altfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înfiinţate. Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare şi debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am şi dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să-şi facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecţi. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită ‘Formularul 088!, a scris Liviu Dragnea, pe Facebook. El a menţionat că nu există implicaţii bugetare, din contră măsura va stimula crearea de noi companii.

sursa: AGERPRES

Posted on ianuarie 15, 2017, in informatii utile and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: