Criza pe piata muncii din Romania

O stire care ar trebui sa-i puna serios pe ganduri, atat pe guvernanti cat si pe oamenii de afaceri.

Piata muncii, din Romania se confrunta cu o lipsa de profesionisti, tipa patronii, fara sa realizeze ca ei sunt primii factori ai acestei crize prin salariile de mizerie si refuzul constant de a angaja personal trecut de prima tinerete. Un alt factor il reprezinta si concentrarea multor firme in cateva judete, ceea ce duce la o criza de personal, in timp ce in alte judete somajul este cu mult peste media nationala.

Ceea ce parea imposibil, pentru toti politicieni aflati la guvernare, in decursul a peste 25 de ani, se intampla. Romania, duce lipsa de soferi profesionisti atât pentru microbuze, cât si pentru tiruri. Ca urmare, firmele de transport din judetele Arges si Constanta, au ajuns sa recruteze soferi de tir din India si Pakistan.

Argesul, alaturi de Constanta si Prahova, este unul dintre cele mai puternice judete din punct de vedere economic. Aici isi au sediul foarte multe firme de transport de persoane si de marfa si nu-si se gasesc soferi. Aproape toate firmele au intre 10 si 30 de tiruri nefolosite, din lipsa de soferi buni și seriosi, informeaza site-ul: proarges.ro

„Această criză de șoferi se datorează și faptului că munca, deși este una foarte bine plătită, nu este deloc ușoară. O cursă poate dura și o săptămână până la o lună, timp în care nu mai dă pe acasă. Din rațiuni economice, poate lua curse în comunitate fără să se mai întoarcă în țară. Oricum, înțeleg că sunt plătiți foarte bine, unii la kilometru, din păcate rămăne această această criză pe piață. În aceste condiții se pare că există un trend să fie aduși șoferi din India și Pakistan. Așa am informații că sunt astfel de situații și în Argeș, pentru că angajatorii ajung să apeleze la soluții de criză pentru a rezista pe piață” a declarat Nicolae Bădescu, director AJOFM Argeș.

Posted on mai 21, 2017, in informatii utile and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: