Nimeni nu iti datoreaza nimic

Odata ce ai devenit adult, este necesar sa intelegi ca nimeni nu iti datoreaza nimic. Nici parintii, nici partenerul de cuplu, nici societatea. Nimeni nu iti datoreaza nimic.

Nimeni nu trebuie sa fie intr-un fel sau altul ca sa-ti faca tie pe plac.
Nimeni nu are responsabilitatea de a te face pe tine fericit.
Nimeni nu trebuie sa se schimbe ca sa corespunda asteptarilor tale.

Asuma-ti toate „dez-amagirile” tale pentru ca atunci cand te simti dezamagit inseamna ca tu ai construit in mintea ta niste proiectii, niste asteptari sau niste iluzii pe care realitatea nu a vrut sa ti le satisfaca. Dezamagirea este doar problema ta deoarece fie ai negat realitatea, fie ai crezut ca esti atat de omnipotent incat poti sa o schimbi, fie ai fost naiv si ai ales sa crezi vorbele si nu faptele cuiva, ai permis sa te lasi amagit, fie ai incercat sa iti impui asteptarile egoiste asupra cuiva.

Daca ai investit in cineva cu scopul de a-l face sa se simta dator sa iti ofere ceva la schimb, iar acesta nu a facut ceea ce voiai tu, asuma-ti pierderea, invata lectia si mergi mai departe. Ca tendinta generala, nu vei simti ca sacrificiile si compromisurile pe care le faci sunt recompensate la valoarea pe care tu le-o dai.

Asuma-ti tot ceea ce faci sau nu faci.
Asuma-ti si fii constient de asteptarile si proiectiile tale, mai ales atunci cand ele sunt in dezacord cu realitatea pe care o vezi.
Asuma-ti iluziile si amagirile tale.

Cand constientizezi ca nimeni nu iti este dator cu nimic, ca tu ai dat pentru ca asa ai ales, ca nu poti schimba pe nimeni impotriva vointei sale si, mai ales, ca realitatea nu trebuie sa fie asa cum te astepti tu, te vei scuti de multe dezamagiri si suferinte. In plus, vei invata sa dai atat cat simti ca poti sa o faci din surplusul tau si, cel mai important, vei ramane mereu ancorat in realitatea cea adevarata si nu in amagirile si iluziile tale.

sursa: Ursula Sandner

Posted on februarie 28, 2018, in socio-politic. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. De printat…si de citit in fiecare zi, deorece avem tendinta de a uita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: