Jertfa lui Cristos sa ne fie de folos!

Sensul sacrificiului lui Isus pe cruce e cel mai bine explicat de Pavel in scrisoarea catre Romani, unde spune:

1378010_616761095036392_144610625_n

„Caci Cristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi. Caci cu greu va muri cineva pentru un drept; dar pentru cel bun poate se hotaraste cineva sa moara. Dar Dumnezeu Isi arata dragostea Lui fata de noi prin aceea ca, pentru noi, Cristos a murit cand noi eram inca pacatosi.” (Romani 5, 6-8)

Pavel explica, in fapt, cuvantul lui Isus catre Nicodim, caruia i-a spus:

„Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3, 16).

Asadar, in ochii lui Dumnezeu absolut fiecare om – bun sau rau – e important. Iar pentru ca e important, Dumnezeu Tatal l-a trimis pe propriul sau Fiu sa moara pentru fiecare om, bun sau rau, pentru ca fiecare om sa poata fi rascumparat.

In acest cuvant din Scriptura isi are radacina conceptia crestina despre demnitatea umana: fiecare persoana e speciala nu doar pentru ca e creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu (conform Genezei), ci si, pentru ca, pentru fiecare persoana a murit Isus pe cruce ca sa o rascumpere.

Aceasta conceptie iudeo-crestina despre demnitatea umana este fundamentul pe care s-a construit doctrina despre drepturile omului si demnitatea umana pe care o gasiti azi in conventii, tratate, constitutie si legi.

Secolul trecut ne-a aratat ce se poate intampla cand lipsesti omul de demnitate, drepturi si libertati si-l reduci doar la biologie, considerandu-l un animal mai evoluat.

Aplicand teoria darwinista la oameni, Marx a considerat ca demnitatea, drepturile si libertatile oamenilor nu sunt innascute, ci sunt date de catre stat. Ca atare, cine-ti da drepturile ti le si poate lua sau conditiona.

A fost suficient, astfel, ca cei cu autoritate in stat, sustinuti de presa si intelectuali, sa eticheteze diverse persoane sau grupuri de persoane ca „dusmani de clasa”, „dusmani ai poporului” sau “rasa impura” pentru a-i considera suboameni si a justifica eliminarea lor, cum au facut-o comunistii si nazistii.

Aceeasi tendinta exista insa si azi in Romania.

In intreaga disputa despre abuzurile din justitie puteti vedea cum o parte a presei, a clasei politice, ba chiar si pretinsi intelectuali (zisi de dreapta, culmea) reinvie, in mod subversiv, doctrina marxista.

Acestia picura otrava marxista in urechile romanilor justificand incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, ori a demnitatii umane reetichetand persoanele in “penali” sau “bortasi”. Cand stergi identitatea umana gasesti justificare pentru orice abuz, impotriva unei persoane.

Vad insa aceeasi atitudine chiar de la oameni bisericosi, ortodocsi, greco-catolici si neoprotestanti deopotriva.

Daca de la unii care si-au vandut libertatea si constiinta, nu ai la ce te astepta, de la unii care-si spun crestini, ai pretentia de a intelege valoare fiecarui om, a respectarii demnitatii sale, a dreptului la un proces echitabil, ori a drepturilor si libertatilor cu care a fost creat de Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea Sa.

Daca Dumnezeu si-a aratat “dragostea Lui fata de noi prin aceea ca, pentru noi, Cristos a murit cand noi eram inca pacatosi”, respect cel putin putem avea si noi pentru demnitatea, drepturile si libertatile celor pentru care a murit Isus.

„Invatati sa faceti binele, cautati dreptatea, ajutati pe cel apasat, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva!” (Isaia 1, 17).

Jertfa lui Cristos sa ne fie de folos!

sursa articolului: Chris Terhes 

Posted on aprilie 7, 2018, in personale and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: