Cum se va rezolva ”conflictul”?

Cum se va rezolva ”conflictul” dacă nimeni nu vrea să facă nimic?
Se zvonește că Herr Klaus nu o va revoca pe Slujirea SA… sunt și avantaje, vedem Penibilul în plenitudinea sa 🙂
Dar și că Parlamentul, care și el dă în brânci în lupta cu Statul de Drepți (mai dă câte unul câte una la gioale și după aia fuge repede) nu ar dispune suspendarea Președintelui pentru nerespectarea Constituției.
Atunci e simplu: avem din nou un caz tipic de CONFLICT, de această dată NEGATIV, deoarece niciuna dintre autoritățile constituționale nu își exercită atribuțiile, refuzând să reintre în normal și să își respecte atribuțiile (suspendarea Președintelui de către Parlament dacă refuză să respecte Constituția este OBLIGATORIE).

Problema e una singură: ar trebui ca oricare dintre ceilalți titulari ai dreptului de sesizare să formuleze o cerere de conflict. CSM se bagă? Că tot sunt ei, judecătorii (de procurori nu mai vorbesc) de dimineața până seara cu legalitatea în brațe.
Hai succes la cotonogeală!
Dar de acea dată, cred că i-ar aresta pe nefericiții de la CCR, nu mai riscă ”legaliștii”.

Posted on iunie 4, 2018, in socio-politic. Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. In ce tarã trãim?.
    Vai de noi cu asa nemernic. ce ne conduce si se kk pe Constitutie

  2. Nu sunt jurist dar vorbesc in calitate de cetățean.O decizie definitivă a CCR-ului,publicată și in MO care ajunge subiect de discuție,interpretări și căreia nu i se dă curs creează un precedent grav.Atunci hai să trecem și pe roșu la semafor,că eu nu mai vreau culoarea verde,mie imi e mai confortabilă culoarea roșie!

  3. PSD ar fi trebuit sa-l suspende in 2017 cand a refuzat numirea primului ministru, dar se pare ca de cand a castigat se complace intr-o situatie de „dolce far niente” (placut sa nu faci nimic). Isi protejeaza fotoliile si atat. Daca il suspenda, nu vor mai avea pe cine invinovati ca nu pot face nimic din ceea ce au promis. Autoritatile nu iau masuri de un an si jumatate cu manifestatiile neautorizate ale #rezistentilor, coalitia nu a realizat mai nimic din programul de guvernare propus in campanie. Tin de fotolii acum, ca probabil altele nu vor mai avea in viitor. Si cel mai trist lucru ca cei care ne conduc nu cunosc Constitutia. In consecinta, nu ne putem astepta la nimic bun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: