Școală de vară la Slobozia

Școală de vară la Slobozia pentru 20 de studenți din România, Bulgaria, Franța, Italia, Olanda și din Republicile Ecuador și Coasta de Fildeș.
Grupul de tineri, care studiază drept internațional în România și Bulgaria, participă zilele acestea la Universitatea de Vară Româno – Bulgară. Programul, inițiat în urmă cu 15 ani în Bulgaria, se desfășoară în trei locații partenere: București ( Universitatea ,,Nicolae Titulescu,,), Slobozia și Silistra. Municipiul nostru este gazdă datorită înfrățirii cu orașul Silistra.
Pe lângă participarea la cursurile ce au ca tematică anul acesta migrația și securitatea, oaspeții străini au vizitat și Centrul Multifuncțional din Bora, Mănăstirea „Sfinții Voievozi” și Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului”.
Prima vizită a fost, însă, la Primăria Municipală, pentru o întâlnire cu autoritățile locale. Studenții, coordonați de avocatul Laura Negură, originară din Slobozia, au fost întâmpinați de către primarul Adrian Mocioniu, administratorul public Gheorghe Puia și de către deputatul Ștefan Mușoiu.
Studenții, care au mai fost la Slobozia și în cadrul edițiilor anterioare ale programului, s-au bucurat de revedere și au transmis edililor felicitările lor pentru realizări. Încântați s-au arătat și studenții aflați pentru prima oară în țara noastră sau în partea de est a Europei și care nu au ezitat să adreseze întrebări conducerii administrației publice și să lanseze propuneri pentru realizarea unor acțiuni sau parteneriate.
Existența la nivel local a unei colaborări cu tinerii și susținerea acestora în diverse proiecte, inclusiv cele antreprenoriale, au atras atenția străinilor, care își doresc o mai mare atenție acordată tinerilor în țara lor.
De asemenea, colaborarea între autoritățile locale și cele centrale a suscitat interesul viitorilor diplomați și avocați. Pentru un schimb de experiență și promovarea unor exemple de bună- practică, tinerii studenți au propus conducerii Primăriei Slobozia inițierea procedurii de înfrățire cu orașele din care provin.
Studenții vor pleca joi spre Bulgaria, unde vor studia în cadrul programului de vară până duminică, 5 august, dar au promis să revină la Slobozia și anul viitor.

sursa: Biroul de presa Municipiul Slobozia

Posted on august 2, 2018, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: