5 000 de puieți de salcâm, la Videle!

Dragi voluntari,

Vă invităm la plantare! Haideți sâmbătă, 17 noiembrie 2018, din nou la Videle, ca să plantăm 5 000 de puieți de salcâm. Plantarea este organizată de Asociația MaiMultVerde cu sprijinul voluntarilor și susținătorilor asociației, în cadrul campaniei Fă cadou un copac!

Poate v-ați întrebat de ce mergem din nou la Videle. După cum bine știți, acțiunile de plantare organizate de MaiMultVerde au rolul de a îmbunătăți calitatea mediului și a vieții localnicilor și vizează zone care se confruntă cu probleme asociate lipsei pădurilor: alunecări de teren, inundații, deșertificare sau troieniri. Orașul Videle este una dintre zonele cu cele mai ridicate rate ale sărăciei, ale depopulării prin migrație și îmbătrânire a populației din România.

Suprafețele indicate de Primăria Videle pentru împădurire sunt afectate de fenomenul de „năruire” – alunecarea terenurilor adiacente albiilor râurilor Milcovăț și Glavacioc – fenomen ce avansează an de an, amenințând locuințele și infrastructura din zona. Procesul este cu atât mai periculos cu cât avansează lent și poate fi ușor de trecut cu vederea pana când devine prea târziu. Plantarea de arbori pe versanți fixează terenul și împiedică să avanseze procesul de năruire. Specia recomandată și folosită pentru aceste lucrări este salcâmul, datorită gradului mare de prindere și rezistenței la condițiile de sol și la intemperii, fapt dovedit și în urma studiilor de sol.

Înscrierea se face completând formularul de pe site-ul: maimultverde.ro, până joi, 15 noiembrie. Nu ezita să îți inviți și prietenii, dar roagă-i și pe ei completeze formularul. Aplicăm regula primul venit-primul servit, așadar nu lăsa înscrierea pe ultima zi.

Vă așteptăm!
Echipa Mai Mult Verde

 

Posted on noiembrie 8, 2018, in informatii utile. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Bravooo…lor…doar ei se implica cu adevarat…autoritatile centrale si locale stiu doar sa faca gargara..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: