Asta da, progres democratic

Asta da, progres democratic: pe timpul stalinismului in Romania, a „democratiei populare” (anii ’50), cei luati in vizor de organele de represiune erau considerati „elemente” dusmanoase. Acum, in „democratia cu epoleti” (Tapalaga a zis asta), cei luati in vizor de organele de represiune sunt „tinte”.

„Tinte”, intr-un dosar, au fost un judecator de la Curtea de Apel Oradea (Antik Levente), sotia acestuia (Antik Kristina), un avocat (Razvan Doseanu) si un fost presedinte al Consiliului Judetean Bihor (Kiss Alexandru).

Sesizarea in acest dosar (76/P/2016) s-a facut din oficiu de DNA, in urma unor „date si informatii obtinute de la structurile de siguranta nationala”.

Aceste structuri au transmis DNA ca, din ceea ce au obtinut ele prin metode specifice, in iunie 2015 judecatorul Antik Levente a primit prin intermediul sotiei sale suma de 50.000 de euro pentru a-l favorizare pe Kiss, care fusese trimis in judecata de DNA. Suma de la Kiss la Antik s-a intermediat de avocatul Doseanu, aparatorul ales al lui Kiss, mita fiind „disimulata sub forma de onorariu avocatial”.

Ulterior, dosarul a plecat la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, pentru ca privea si un judecator, unde in noiembrie 2018 a fost clasat pe motiv ca „fapta nu exista”.

Adica acele „date si informatii obtinute de la structurile de siguranta nationala”, pe baza carora s-a pornit investigatia care a durat cca 2 ani, au fost nereale.

Cu banii irositi de DNA si SRI pe astfel de investigatii ce nu au avut nici o baza factuala, se puteau face spitale si autostrazi de la un capat la altul al Romaniei.

sursa: Chris Terhes

Posted on februarie 15, 2019, in socio-politic and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: