Vine FMI, lumea bogaților se apără!

Vine FMI, lumea bogaților se apără!

Nu e greu să fii economist gen FMI, caci indiferent de natura persoanei fizice sau juridice, o țară fiind și ea tot o persoană juridică, există doar două formule economice pe lumea asta , A și B, creșterea economică și scăderea economică.
A.  creșterea (renașterea, miracolul, tigrul) = retezarea+amânarea cheltuielilor simultan cu mărirea+urgentarea veniturilor proprii;
B.  scăderea (prăbușirea, dezastrul, criza) = exact pe dos = retezarea+amânarea veniturilor simultan cu mărirea+urgentarea cheltuielilor, tot proprii:

Când dintr-o întreprindere sau sector al său, aflat în proprietatea sa, statul încasează TOȚI BANII, încasează 100%, dar dacă privatizează va încasa doar TVA și ceva impozit pe profit dacă privatul va fi atât de amabil încât să și contabilizeze CEVA profit, ne aflăm deci în situația B.

Este o chestiune de POLITICA INTERNATIONALA, dacă unei țări mici i se permite sau nu să intre in situația A (cu caracter temporar sau prelungit) sau dacă ea trebuie permanent ținută în situația B.
Țările care au pus monopol pe situația A s-au unit între ele în grupuri și organizații și nu permit altora să aibe acces la situația A, deoarece asta le-ar submina supremația.
Practic, lumea bogaților se apără și se perpetuează tocmai prin atac și jefuire a săracilor.
Dacă lumea săracilor ar fi lăsată în pace, ar deveni și ea bogată în doar câțiva anișori, exact asta este ceea ce au demonstrat Ceaușescu, Saddam, Ghaddafi, etc. de aceea orice tentativă cât de firavă a unei țări de categoria B de a intra fără permisiune în categoria A este imediat și aspru PEDEPSITĂ: vine FMI, vine Banca Mondiala, vine NATO sa o bombardeze, etc.

Posted on iunie 9, 2019, in socio-politic and tagged . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Important este ca ne-am prins….unii….actiunea de contracarare e vitala…dar cine sa actioneze? Tinerii in care ne-am pune nadejdea sunt putin pregatiti pt asta…mai bine rezistam cu #

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: