Delegație militară din Turcia, în vizită oficială la Slobozia!

Delegație militară din Turcia, în vizită oficială la Slobozia!

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber

Pentru a transmite tinerei generații sentimentul de apartenență națională, dar și o lecție de istorie despre soldații căzuti pe fronturile de luptă ale Primului Război Mondial, lecție care să contribuie la formarea lor militară, reprezentantul Republicii Turcia în România a organizat pentru marinarii cadeți de pe fregata turcească TCG SANCAKTAR ( L- 403), un ceremonial în Cimitirul Eroilor din garnizoana Slobozia, unde își dorm somnul de veci peste 1400 de ostași turci.
Coloana oficială, sosită din Portul Constanța, a fost însoțită de un echipaj al Poliției Locale de la intrarea în oraș până la Cimitirul Eroilor, unde a fost întâmpinată de secretarul general al orașului.


Tinerii militari ai Forțelor Navale ale Republicii Turcia au depus flori și pământ din țara lor la mormintele eroilor turci, au păstrat un moment de reculegere, au intonat imnul de stat și au dăruit simboluri naționale cetățenilor și reprezentanților administrației locale, în semn de prietenie.


Garda Monumentului Eroilor turci a fost asigurată în timpul ceremonialului de militari ai Unității 01416 din Slobozia, la solicitarea comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale “Amiral Ion Murgescu”.

Posted on septembrie 8, 2019, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: