Tinerii romi își vor elabora propriile politici publice

Tinerii romi își vor elabora propriile politici publice, în cadrul unui proiect internațional

Asociația “Viitorul romilor” desfășoară, în perioada 15 septembrie 2019 – 15 martie 2020, proiectul “Respect, pentru un viitor mai bun!, din cadrul Programului ERASMUS+, Dialog structurat – KA3, număr de referință proiect: 2019-1-RO01-KA347-061733.
În cadrul proiectului iniția “Rețea de coordonare”, care reprezintă un instrument eficient pentru tineri, cu scopul de a lucra împreună cu factorii implicați, la nivel local, să acționeze la integrarea priorităților și necesităților tinerilor în elaborarea politicilor publice de tineret. Rețeaua de coordonare va sprijini proiecte și intervențiile necesare în domeniul incluziunii sociale.
Asociaţia Viitorul Romilor are ca scop implicarea societății civile rome în propunerea de soluții privind combaterea discriminării față de romi și promovarea drepturilor omului, dar şi acela de a spori contribuția organizațiilor societății civile rome pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea politicilor publice de tineret.
Scopul proiectului este de crește indicatorii privind incluziunea socială a minorității rome, prin crearea unei rețele de cooperare între actorii-cheie implicaţi: factorii de decizie politică-tineri-experți în domeniul politicilor de tineret pentru aplicarea politicilor promovate de Uniunea Europeană și asumate de către România.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor a 50 de tineri din județului Constanța de a analiza, de a structura și de a formula politici publice de tineret, prin intermediul dialogului structurat cu factorii implicați, pe o perioadă de 6 luni
2. Îmbunătățirea capacității de comunicare interactivă și de lucru în echipă a 50 de tineri din județul Constanța, în vederea dezvoltării unei rețele de experți ai politicilor de tineret în domeniul incluziunii sociale, pe o perioadă de 6 luni

Activitățile proiectului:
1. A1 – Desfăşurare unor sesiuni de dezbateri
2. A2 – Sesiuni de dialog între tineri și decidenți

Profilul participanților:
Beneficiarii proiectului vor fi 50 de tineri (16-29 de ani) din municipiul Constanța, Eforie, Mihail Kogălniceanu, Cuza Vodă, care doresc să dezvolte politici publice de tineret.
Tinerii care doresc să participe în cadrul proiectului sunt rugați să ne transmită numele/prenumele și adresa de e-mail, până la dată de 16 decembrie 2019, ora 12:00 pe următoarele adrese de e-mail: asociatia.viitorul.romilor@gmail.com sau costelfse2012@gmail.com.

Posted on decembrie 7, 2019, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: