Te-ai intrebat vreodata ce sunt convertizoarele de frecventa?

Aceasta alaturare de termeni si anume convertizor de frecventa nu este una tocmai folosita in dialogurile zilnice, deci ne este mai putin cunoscuta. Totusi, de ce e important sa stii cateva detalii de baza despre convertizoarele de frecventa? Ei bine, in cele ce urmeaza iti voi spune.convertizor-frecventa

Inainte de toate, ce sunt convertizoare de frecventa? Acestea sunt echipamente electronice care se ocupa de comandarea si controlarea vitezei de rotatie a unui motor de curent alternativ. Cum se intampla acest lucru? Ei bine, convertizoarele regleaza mai exact frecventa si marimea tensiunii cu care motorul este alimentat.

Sa facem impreuna analiza unui covertizor de frecventa

Este important de stiut ca toate aceste convertizoare disponibile pe piata de profil sunt de doua tipuri, dupa principiul de functionare, si anume:

  • Convertizoare de frecventa cu circuit intermediar;
  • Convertioare de frecventa fara circuit intermediar.

De retinut! Convertizoarele din ultima categorie sunt mult mai ieftine, insa sufera adesea probleme care duc la pierderi insemnate de putere – ele sunt cauzate de armonici. Daca vrei sa le vezi in adevarata lor splendoare te invit sa accesezi euro-industrial.ro.

Sa revenim la ale noastre si anume din ce sunt construite si cum functioneaza convertizoarele de frecventa. Astfel, tot ce tu trebuie sa stii este ca aceste convertizoare de frecventa sunt construite, in principal, din 3 etaje. Acestea sunt legate logic intre ele printr-un circuit de comanda si control – el este cel care dicteaza activitatea, conform cu cerintele aplicatiei.

Altfel spus, cele 3 etaje ale unui convertizor de frecventa sunt:

  • Etajul redresor

Aici se genereaza o tensiune de curent continuu, pulsatorie la iesire spre celalalt etaj. Totodata, acest etaj este singurul conectat cu reteaua de alimentare si anume motorul monofazat sau trifazat.

  • Etajul intermediar

Acest etaj este format dintr-un circuit condensator – cel care netezeste tensiunile – si un circuit inductiv – cel care deparaziteaza curentul de impulsurile distorsionate. Rolul acestui etaj este de a filtra tensiunea pulsatorie de la iesirea redresorului.

  • Etajul de conversie

El este cel care face schimbarea curentului continuu in curent alternativ. Dupa ce face acest lucru, va trece la transformarea tensiunii continue in tensiune alternativa de amplitudine si frecventa variabile.

Avantajele utilizarii unui convertizor de frecventa

In primul rand, trebuie sa stii ca un convertizor de frecventa te ajuta sa faci economii in ceea ce priveste consumul de energie electrica. Avand in vedere ca toate costurile pot scadea cu pana la 50% – 60%, in aproximativ 6 luni iti poti recupera toti banii investiti intr-un convertizor de frecventa. Nu uita de euro-industrial.ro – il poti achizitiona de aici la un raport calitate – pret optim.

Nu in ultimul rand, un convertizor de frecventa te ajuta sa prelungesti viata motorului tau electric. Cum? Ei bine, el actioneaza ca un tampon atunci cand sarcinile electrice intra in motor. Actionand in acest fel, opreste si previne orice semn de supraincalzire a motorului si nu numai.

De acum te invit pe tine sa accesezi euro-industrial.ro si sa iti culegi singur/a alte informatii de interes pentru tine despre convertizoarele de frecventa.

Posted on decembrie 9, 2019, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: