Terapia de cuplu – o modalitate optima de a salva relatiile de cuplu

terapia-de-cuplu-cum-iti-poate-salva-relatiaUn cuplu inseamna doua persoane diferite, cu un istoric si cu experiente diverse de viata. Perioada intalnirilor de inceput este magica. Fiecare dintre parteneri incearca sa dea tot ce este mai bun pentru a impresiona. In timp, acele calitati nu pot fi afisate la nesfarsit. Mai mult decat atat, se schimba perspectivele de viata si contextul relatiei. De obicei mutatul impreuna, copilul sau schimbarea locului de munca sunt experiente ce trebuie depasite impreuna pe baza unei comunicari eficiente.
De ce apar probleme in relatia de cuplu si cum pot fi acestea depasite?

Orice experienta noua reprezinta o evolutie a relatiei, fapt ce atrage si defectele ambilor parteneri. Daca la inceput, aceste umbre erau usor de mascat, deoarece contextul era favorabil, in timp, problemele tind sa scoata la lumina si laturi mai putin luminoase diferite in functie de personalitate si caracter. Orice experienta mai putin placuta poate fi clarificata si depasita daca situatia este abordata cu bune intentii.

O solutie optima ce salveaza relatiile de cuplu este terapia de cuplu. Aceste sedinte sunt recomandate sa fie abordate de psihologi specializati, iar un punct de reper se regaseste pe https://www.psihart.ro/.

Comunicarea eficienta – cheia armoniei in relatia de cuplu

De multe ori, comunicarea pare a fi principalul factor ce degradeaza relatiile de cuplu. Starile de nervi, neintelegerea actiunilor partenerului conduc la o lipsa acuta a comunicarii. Pentru intelegere, problemele trebuie discutate si intelese de ambii parteneri, iar pentru ca acest lucru sa se desfasoare optim este nevoie de rabdare.

De ce comunicarea devine imposibila?
In general, motivele sunt diverse, dar pot fi enumerate cateva motive:

*orice situatie tensionata impulsioneaza orgolii, traume, modele educationale diferite din trecut etc.
*comoditatea unuia dintre parteneri poate crea frustrari.
*gelozia – acesta este un motiv frecvent de rupere a relatiilor.

Cum te ajuta terapia de cuplu?

Oricare ar fi motivele ce conduc la deteriorarea relatiilor de cuplu, este indicat sa fie apelate serviciile unui psiholog profesionist, specializat in psihoterapie de cuplu.

O sedinta de terapie de cuplu nu inseamna o impacare imediata sau o despartire, ci mai degraba se apeleaza la constientizarea problemelor pe care le prezinta ambii parteneri. Practic se pleaca de la ideea ca exista un blocaj de comunicare ce impiedica o privire obiectiva asupra situatiei dificile din prezent. Pe psihart.ro se regasesc diverse modalitati ce se incadreaza in sedintele de psihoterapie in cuplu. Centrul Psihologic Psih Art este un punct de interes pentru publicul larg. In ceea ce priveste terapia de cuplu, un prim pas spre ameliorarea tensiunilor din cuplu este ca ambii parteneri sa isi doreasca acest lucru si sa fie deschisi spre acceptarea ajutorului de specialitate.

Un alt lucru important pentru ca terapia de cuplu sa dea roade este implicarea partenerilor din relatie. Cu alte cuvinte, daca doar se doreste o schimbare, dar nici unul nu accepta sa faca un efort in acest sens, atunci rezultatele nu au cum sa fie miraculoase.

Concrect, terapia de cuplu este o metoda ideala de a salva relatia de cuplu, deoarece intr-o asemenea sedinta se pot clarifica si constientiza cauzele unor blocaje de comunicare si se pot reaminti resursele ce au pus in miscare relatia la inceput. Mai multe informatii despre serviciile de psihoterapie de la Centrul Psihologic Psih Art se regasesc pe pagina oficiala www.psihart.ro. Felul in care vor decurge sedintele de terapie depinde foarte mult de felul in care partenerii de cuplu accepta sa faca un efort in ceea ce privesc compromisurile si nu numai.

Posted on decembrie 12, 2019, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: