Spații tot mai verzi în Constanța

Spații tot mai verzi în Constanța
După finalizarea lucrărilor de modernizare a covorului asfaltic și a trotuarelor de pe bulevardul Mamaia, Primăria Muncipiului Constanța, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi continuă montarea rulourilor de gazon pe fâșia de pământ care desparte cele două sensuri de circulație.
Lucrarea este una complexă pentru care mai întâi a fost așternut un strat de pământ vegetal, a fost nivelat, a fost turnat un strat fin de nisip pentru drenajul solului și apoi au fost montate rulourile naturale de gazon ce vor fi întreținute permanent de un sistem de irigații modern.

Gazonul se montează zilele acestea pe tronsonul Ștefan Mihăileanu – Mihai Viteazu.
Pentru înfrumusețarea spațiilor verzi din Municipiul Constanța, serviciul responsabil a lucrat săptămâna aceasta și la umplerea cu pământ vegetal a casetelor amenajate în jurul copacilor pe bulevardul Tomis, între Capitol și Spitalul Județean Clinic de Urgență Constanța, urmând ca în scurt timp suprafețele să fie gazonate.
Totodată, se continuă lucrările de toaletare a arborilor, aerisirea coroanelor și curățarea vegetației în exces de pe taluzul dinspre plajele din Constanța. În plus, arbuștii care crescuseră necontrolat sunt modelați, iar lăstarii tăiați. De asemenea, se cosește iarba, iar angajații societății de salubrizare, împreună cu beneficiarii venitului minim garantat și cei care prestează muncă în folosul comunității, igienizează întreaga zonă. Lucrările continuă pentru curățarea întregului taluz.

Posted on august 30, 2020, in informatii utile. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Este foarte frumos, dar il va uda si tunde cineva sa arate bine in continuare? Am vazut zone cu puieti plantati , neudati si uscati….bani aruncati…, sunt tare curios daca va fi la fel si cu gazonul…

  2. Florentin Drăgănescu

    Frumi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: