Studentii si elevii folosesc tehnologia inteligenta pentru a trisa la examene

Din pacate, problema copiatului la examene nu face decat sa se agraveze pe masura ce pe piata apar aparate din ce in ce mai sofisticate care ii ajuta pe studenti si pe elevi sa treaca peste un examen mai greu. Aparate precum casca de copiat, smartwatch-uri, ochelari inteligenti devin din ce in ce mai ieftine si mai disponibile.

 

Casca de copiat reprezinta cea mai populara metoda de copiat la momentul actual. Asta deoarece este imposibil de detectat datorita dimensiunilor reduse si datorita faptului ca are culoarea pielii. 

 

Ochelarii inteligenti precum Google Glass au capacitatea de a face poze, de a trimite informatii si de a afisa informatii pe acelasi obiectiv, eliminand astfel nevoia de a se conecta la un smartwatch. Anul trecut deja, universitatile au inceput sa interzica smartwatch-urile in timpule examenelor. Aceste smartwatch-uri sunt considerate drept un ajutor in comiterea fraudei in timpul examenului deoarece permit accesul facil la textele si la imaginile stocate, la traducerea in alte limbi, la calcule matematice si la accesul la Internet.

 

Au fost deja introduse si alte interdictii cu privire la smartwatch-uri, in Australia in special de catre comisiile de examen. Insa, o interdictie generala – pentru toate ceasurile inteligente sau clasice – ar putea aparea cat de curand la orizont deoarece le este destul de greu supraveghetorilor la examen sa faca diferenta intre un ceas inteligent si unul clasic.

 

Alte gadgeturi. Nu doar smartwatch-urile ar trebui sa ii ingrijoreze pe supraveghetorii la un examen. Exista o multime de alte aparate ideale pentru a trisa la un examen, aparate care parca sunt scoase din filme precum James Bond sau Mission Impossible. Este vorba despre ochelari specializati precum ochelarii speciali cu un emitator integrat si o casca fara fir separata care vizeaza sa stabileasca o comunicare audio secreta bidirectionala intre persoane in timpul examenului.

 

Exista un aparat comercializat sub numele de Cheating Watch care poate stoca documente PDF, Word si altele. Insa, dispune in egala masura de un buton de urgenta ultra-rapida care blocheaza alte butoane si afiseaza doar ora actuala supraveghetorului in timpul unui examen care se apropie de un student daca il suspecteaza pentru a-l controla.

 

Exista chiar si un ceas invizibil, disponibil pe fastbay care nu pare sa afiseze nimic atunci cand ceasul este pornit. Insa, cu ochelari speciali vanduti impreuna cu ceasul, ecranul devine vizibil si se poate vedea tot continutul descarcat, informatiile necesare pentru a trisa la un examen. 

Publicitate

Posted on septembrie 9, 2020, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: