Christian Terhes. Incapacitatea americanilor de a înțelege profilul psihologic al afganilor

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „U.S. Embassy Kabul 1.951 Fotografii și clipuri video 60 39 U.S. Embassy Kabul @USEmbassyKabul 2 iun. The month June is recognized as LGBTI Pride Month. The United States respects the dignity equality LGBTI people & celebrates their contributions to the society. We remain committed to supporting civil rights of minorities, including LGBTI persons. #Pride2021 #PrideMonth 2,8K 4,5K 1,6K FLORIANA@JUCAN.RO” În timp ce talibanii cucereau din ce în ce mai multe teritorii în Afganistan în iunie/iulie 2021, pe ambasada SUA din Kabul se arbora steagul LGBT pentru că era „pride month”. Asta le-a adus tabilanilor recruți pe tavă și le-a justificat lupta ideologică împotriva Vestului infidel. În timp ce administrația democrată Biden era preocupată cu promovarea în Afganistan și chiar în armata americană a ideologiei de gen (adică dreptul de a te socoti femeie sau bărbat, indiferent de sexul biologic), China, Rusia și alte puteri regionale manevrau, coordonau și negociau preluarea puterii de către talibani.”, arată europarlamentarul Christian Terhes.
Incapacitatea americanilor de a înțelege profilul psihologic al afganilor, chiar și după 20 de ani de ocupație, arată și mai limpede eșecul impunerii unor valori cu forța armelor, deși generalul Sorin Cîrstea arăta că, cel puțin sub comanda sa, a evitat folosirea unor simboluri sau teme religioase și cu tentă sexuală care ar putea leza poporul afgan.
„Utilizarea religiei implică un risc major pentru sursa mesajelor, dacă nu este de acceași religie cu audiența (receptorul). Datorită specificului culturii afgane şi tradiţiilor islamice, am stabilit la nivelul NAC şi unele teme pe care să le evităm cum ar fi subiecte de natură etnică şi religioasă, teme sau imagini cu tentă sexuală, judecăţi de valoare despre rolul femeii în societatea afgană. Am evitat să criticăm guvernul afgan, Națiunile Unite, organizațiile internaționale sau neguvernamentale, să denigrăm valorile sociale, culturale, religioase şi simbolurile naţionale. Era normal ca religia sa fie o temă de evitat tocmai din cauza riscului pe care îl putea aduce prin neapartenența la aceeași religie.”
De ce vestul nu s-a putut impune in Afganistan?

 

sursa Floriana Jucan 

Posted on august 17, 2021, in socio-politic and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: