Psihoterapia nu este o rusine! Vezi aici unde gasesti un psihoterapeut bun in Bucuresti

Psihoterapia nu este o rusine! Vezi aici unde gasesti un psihoterapeut bun in Bucuresti

,,Daca mergi la psiholog esti nebun!”, ,,Nu, copilul meu nu are nevoie de psiholog, nu este nebun!” – de multe ori auzim aceste fraze din gurile mai multor romani. In Romania, mersul la psiholog este o rusine, iar multi se ascund de asta. Unii considera ca daca te simti deprimat sau anxios, este ceva normal si ca psihologul nu se ocupa de asta. Psihologul se ocupa de oamenii care nu vad lumea intr-un mod constient.

 

In mod clar, acest tip de gandire este unul gresit. Psihologul sau psihoterapeutul, intre care exista diferente, isi poate da seama despre ceea ce se intampla cu tine, prin intermediul unui simplu dialog. Pare banal, dar uneori corpul nostru sau cuvintele pe care le folosim spun mai multe decat ceea ce gandim noi.

 

Ce este psihoterapia? Cum stiu ca am nevoie de un psihoterapeut?

 

Psihoterapia se bazeaza pe un dialog intre persoana si psihoterapeut, de obicei fata in fata, insa cu dezvoltarea tehnologiei, aceste dialoguri pot fi desfasurate si online. Rolul acestora este de a indruma persoana in psihoterapie, spre vindecare nu fizica, ci vindecare mentala, mai exact ,,vindecarea sufletului”.

Exista mai multe tipuri de psihoterapie, printre care gasim terapia cognitiv comportamentala, care poate fi abordata in probleme precum depresia, anxietatea sau insomnia. Terapia sistemica se bazeaza pe relatiile interpersonale, urmeaza terapia umanista, aceasta este centrata pe dezvoltarea persoanei. Aici se mai regasesc si terapia de cuplu, familie sau cea individuala. Iar, ca ultim tip de terapie de amintit, avem psihanaliza si psihologia analitica sau jungiana, care abordeaza psihicul inconstient si care este mai putin folosita in prezent.

Daca simti ca productivitatea ta a scazut, grija de sine nu mai este la fel de mare ca inainte, daca te simti coplesit de stres, fie de la serviciu, fie de acasa sau daca simti tot timpul emotii negative, iar gestionarea acestora ti se pare dificila, atunci ar fi momentul sa apelezi la un psihoterapeut; vezi aici un psihoterapeut bun Bucuresti

 

Este o rusine mersul la psiholog sau la psihoterapeut?

 

Pentru a intelege mai bine ce inseamna psihoterapia si de ce aceasta nu este o rusine, trebuie sa ne intrebam ,,Cine merge la psihoterapeut?”. Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: oamenii obisnuiti care trec prin momente dificile in viata lor, insa care au avut curajul sa ceara ajutor, au acceptat faptul ca nu se pot descurca singuri si au inteles ca a merge la psiholog este ceva normal si nu o rusine.

Psihologul si psihiatrul elvetian, Carl Gustav Jung, spunea ,,Rusinea este o emotie care roade sufletul.” Fie ca ne este rusine sa ne prezentam in fata psihoterapeutului cu gandul ca problemele noastre sunt banale, fie ca vom fi criticati de cei din jur sau vom fi considerati nebuni. Trebuie sa fim constienti ca acest sentiment ne va face rau pe o perioada indelungata.

Daca ceea ce ti-am adus la cunostinta te-a facut sa realizezi ca ai nevoie de un psihoterapeut si ca a apela la ajutor nu este un semn de slabiciune, atunci acceseaza danielivan.ro pentru a descoperi mai multe despre psihoterapie, dar si pentru a gasi o persoana care sa te ajute!

 

Contact:
0761 600 020
contact[@]danielivan.ro
Str. Nicolae G. Caramfil, nr. 22, etaj 1, camera 106, interfon 106, Sector 1

Posted on aprilie 22, 2024, in sanatate and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.