Mai presus de raţiune

Mai presus de raţiune– înseamnă că nu sunt conectat cu raţiunea însăşi; de fapt, nu mă pot conecta prin ea. Tu auzi şi eu aud, tu simţi şi eu simt, dar suntem incapabili să comparăm sentimentele noastre şi impresiile; nu avem o unitate de măsură pentru a putea spune că tu şi cu mine simţim acelaşi lucru. Dacă asta ar fi fost posibil, atunci am fi fost ca unul, nu doi oameni diferiţi. Asta înseamnă, şi e sigur că aşa va fi mereu, dacă suntem doi, atunci fiecare din noi simte diferit, aude diferit şi înţelege totul diferit. Percepţia noastră nu este şi ea opusă, noi nu percepem lumea în două moduri diferite, dar totuşi, în anumite feluri, ea e diferită, fiindcă altfel, am fi fost un singur om, nu doi. Deci, care este modalitatea de a ne uni? Dacă noi am fi fost uniţi complet, am fi dispărut amândoi şi ar fi rămas unul singur, dar nu există aşa ceva.

Din contră, egoul care este încă prezent în mine, va lua şi el parte la procesul de obţinere a unităţii; prin intermediul lui noi creştem puterea de unitate până la înălţimea celor 125 de trepte. Deci, ce avem de făcut? Ni se explică faptul că un astfel de lucru este posibil numai prin intermediul intenţiilor. Astfel, în afară de dorinţe, Creatorul a implementat şi o scânteie de intenţie, Lumina reflectată în noi, şi, prin ea, suntem în stare să facem auto-analiza şi să căutăm căile de unire, în ciuda diferenţelor de la baza noastră, la care fiecare este diferit de celălalt. Putem obţine această stare numai în intenţiile noastre! Acesta este motivul pentru care nimeni nu ar trebui să ceară nimic de la alt om spunând: „De ce nu eşti ca mine? De ce nu te raportezi la Creator aşa ca mine, iar eu nu o fac aşa cum o faci tu?” Acest lucru este adevărat pentru nivelul intenţiilor, dar nu pentru calităţile noastre.

Numai un prost poate să ceară astefel de lucruri de la un altul şi să întrebe de ce nu este ca el, şi este diferit: zgârcit, cheltuitor, leneş, nu contează ce. Noi nu putem avea astfel de cerinţe unii de la alţii, vreau să spun în grup. În viaţa materială, în familie, acest lucru se poate, în funcţie de felul în care trăieşte familia: dacă trăieşte deasupra sau în interiorul cunoaşterii. Dacă trăieşte în interiorul cunoaşterii, atunci nu este nicio cale de ieşire, da, suntem diferiţi, asta este, şi oamenii trăiesc împreună atât timp cât sunt în stare să stea unul lângă altul, şi, după, ajung la divorţ. Cum putem obţine conexiunea? Putem numai deasupra cunoaşterii.

Posted on iulie 31, 2014, in gadgeturi-IT. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: