Primul avion japonez de pasageri

Primul avion japonez de pasageri a fost prezentat sâmbătă, cu o întârziere de aproape patru ani, iar primele teste de zbor sunt programate pentru anul viitor.

Aeronava a fost realizată de Mitsubishi Aircraft, cu ajutorul specialiştilor în construcţia trenurilor de mare viteză, informează Bloomberg.

Mitsubishi va construi două versiuni ale avionului, de 78 şi 92 de locuri, iar costurile sunt estimate la 1,7 miliarde de dolari. Primul zbor este programat pentru luna iunie a anului viitor, iar modelul mai mare este disponibil primul. Dacă totul va decurge conform planului, primele zboruri comerciale vor fi făcute începând cu anul 2017.

Prezentarea avionului a fost făcută în aeroportul Nagoya, în prezenţa a 500 de oameni, printre care s-au numarat preşedinţii companiilor ANA Holdings şi Trans States Airlines, furnizori şi oficiali guvernamentali.

„Avionul va da un impuls industriei aviaţiei japoneze”, a declarat Akihiro Nishimura, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„A fost nevoie de multă muncă pentru a ajunge aici”, a spus şi preşedintele ANA Holdings.

Japonia şi China se află în fruntea eforturilor asiatice de a sparge dominaţia companiilor Embraer (Brazilia) şi Bombardier (Canada) pe piaţa avioanelor mici de pasageri. În cazul aeronavelor de pasageri de mari dimensiuni, piaţa este dominată de Boeing şi Airbus Group, potrivit mediafax.ro.

„În ciuda întârzierilor, avionul Mitsubishi va fi primul care va intra pe piaţă şi va fi prevăzut cu un motor de generaţie nouă”, a declarat Richard Aboulafia, vicepreşedinte la compania de consultanţă Teal Group, din Fairfax, Virginia.

Mitsubishi a primit deja 407 comenzi pentru acest avion, din partea operatorului ANA şi a altor cinci companii.

Posted on octombrie 20, 2014, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: