Gabriela Firea, sancţionată

Fosta prezentatoare de televiziune Gabriela Firea, în prezent senator PSD, a fost sancționată cu avertisment de Consiliul Naţional pentru Combaterea Dicriminării (CNCD) pentru afirmaţia despre familiile fără copii. Consiliul a condamnat public astfel de declaraţii, apreciind că sunt discriminatorii şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor.

Hotărârea a fost luată astăzi, cu unanimitate de voturi, de către Colegiul director al CNCD, relatează mediafax.ro.

Într-o conferință de presă susținută la sediul PSD pe data de 7 octombrie, Gabriela Firea a declarat că „nu eşti un om complet fără să creşti un copil”: „Eu vă spun sincer că am prieteni de familie care nu au putut avea în mod natural, biologic, copii din motive de sănătate şi au înfiat (…) pentru că un părinte este mult mai atent, mult mai sensibil la viaţa celor din jur, pentru că se gândeşte la proprii copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci când creşte un copil de la primele zile până la maturitate. Sunt nişte etape ale vieţii pe care un om fără copii, un om care trăieşte într-o casă rece, fără să se audă gânguritul bebeluşilor, primii paşi, primele note de la şcoală, nu are cum să le simtă. Şi îţi marchează psihologic întreaga existenţă acest fapt”.

„Cei care doresc să ajungă preşedinţi provin din familii complete”

„Poţi să înfiezi un copil, dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere. În toate statele civilizate, cei care doresc să ajungă preşedinţi provin din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, au nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii”, a continuat Firea.

Totodată, la întrebarea unui jurnalist prezent la conferinţa de presa „Deci asta ar fi un defect pentru un viitor preşedinte?”, senatorul a răspuns: „Categoric”.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a stabilit că declarațiile Gabrielei Firea „reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situaţiei familiale”.

Pe lângă avertismentul dat senatorului Gabriela Vrânceanu Firea, Colegiul director al CNCD a condamnat public astfel de declaraţii, considerându-le ca fiind discriminatorii.

Totodată, Colegiul director al CNCD a reiterat apelul către persoanele care deţin funcţii publice sau sunt formatori de opinie în societate „să promoveze un comportament şi un limbaj nediscriminatoriu, precum şi să ia atitudine faţă de eventualele încălcări ale principiului egalităţii de şanse”.

Posted on noiembrie 20, 2014, in informatii utile. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Good day very nice site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your blog
    and take the feeds also࿦I am satisfied to seek out numerous useful info right here in the publish,
    we want develop extra techniques on this regard, thank you for sharing.

    . . . . .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: