Bolile, pot fi transmise de la un om la altul.

Oamenii se contamineaza psihic unii pe altii, se influenteaza reciproc, cu sau fara voia lor. Chiar si unele tulburari psihice (de exemplu depresia) pot fi transmise de la un om la altul.

Daca nu ai un psihic puternic, daca nu stii foarte clar cine esti sau nu iti delimitezi limitele si granitele personalitatii tale, daca esti implicat emotional intr-o anumita relatie sau daca ai tu insuti probleme nerezolvate, exista mari sanse sa te lasi atras in realitatea negativa sau disfunctionala a altor persoane.

Alege-ti cu atentie oamenii carora le permiti sa faca parte din viata ta deoarece poti sa te trezesti la un moment dat ca ai o perceptie distorsionata sau negativa asupra realitatii si asta doar pentru ca te-ai lasat influentat de starile altor oameni.

Atunci cand un om are o tulburare psihica sau emotionala, tu, daca esti implicat emotional, nu poti sa il ajuti. De multe ori, suportul tau emotional nu face altceva decat sa ii adanceasca problema si chiar sa ti-o transmita si tie.

De aceea exista oameni specializati (psihoterapeuti, life-coach, etc) care pot realmente sa fie de ajutor. Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru o persoana draga care sufera de tulburari emotionale sau psihice este sa ii recomanzi sa apeleze la ajutor de specialitate – la un profesionist care s-a pregatit pentru a putea gestiona astfel de situatii.

Nu inseamna ca esti „nebun” ca apelezi la ajutor specializat, ci asta este normalitatea… la fel cum apelezi la un medic stomatolog cand te doare un dinte sau cand apelezi un alt medic cand ai o problema de sanatate.

Posted on august 19, 2015, in gadgeturi-IT. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: