Virusi prin educatie

Se intampla, desi suntem atat de diferiti, sa ne lovim de aceleasi probleme in vietile noastre. Aceste probleme sunt ca un fel de virusi cu care traim pentru ca ne-au fost indusi prin educatie, i-am preluat din mentalitatea defectuoasa a celor care si-au adus aportul la educatia noastra si care la randul lor au fost virusati.

Preluam credinte gresite, avem perceptii distorsionate, gandim intr-o maniera disfunctionala si apoi (ne) cream probleme care sunt cumva „normale” intr-o conjuctura anormala.

 

Desi aproape tot ceea ce spune psihologia, a spus filosofia de la inceputurile existentei umane, nu toti oamenii citesc sau se educa suficient de-a lungul vietii, asa ca dau mai departe acesti virusi de care va vorbeam.

Educatia care se face in familie de mii de ani nu a ajuns inca sa fie corectata suficient. Insa, traim in vremuri in care informatia este accesibila oricui, psihologia este o stiinta care ne ajuta in autoeducatie si dezvoltare personala, astfel ca, sper eu, toti acesti virusi vor fi eradicati.

Asa cum acum 100 de ani se murea poate dintr-o raceala, iar acum raceala este ceva banal ce se trateaza foarte usor, eu imi doresc ca din ce in ce mai multi oameni sa isi asume demersul de a se elibera de virusii din mintea lor si in scurt timp, oamenii evoluati si intelepti sa fie majoritatea.

Te felicit pentru ca te preocupa cunoasterea, dezvoltarea personala si dobandirea intelepciunii atat de esentiale pentru viata ta si pentru vietile noastre, ale tuturor.

Posted on decembrie 5, 2015, in diverse. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: