Bursele asiatice au cazut!

Indicele Nikkei al bursei japoneze a avut azi, o cădere de 3,7% de până la nivelul de 16.416,19. Este cea mai scăzută valoare din ultimele 15 luni. Bursa din Corea de Sud a închis şi ea în cădere cu 2,34% în timp ce la mijlocul şedinţei Bursa de la Hong Kong înregistra o cădere de 3,8%, atingând cel mai scăzut nivel înregistrat de la începutul anului 2012. Bursa de la Sydney, Australia, a înregistra o cădere de 1,2% iar cea de la Shanghai înregistra un declin de 1,4%.

De asemenea, pe pieţele valutare, monedele statelor emergente erau în scădere. Rupia indoneziană s-a depreciat cu 0,4% în raport cu dolarul american în timp ce moneda malaeziană înregistra o scădere de 0,3%. Dolarul australian cât şi cel neo-zeelandez au înregistrat fiecare o pierdere de 0,5% în raport cu moneda americană.

‘Vom continua să asistăm la un război între nervozitatea investitorilor şi indicatorii tehnici care arată că scăderea a mers prea departe’, a comentat Chihiro Ohta, analist la SMBC Nikko Securities Inc.

De la începutul acestui an, pieţele financiare înregistrează o volatilitate crescută iar pe acest fundal FMI şi-a revizuit, marţi, în scădere cu 0,2 puncte procentuale estimările privind avansul economiei mondiale în 2016 şi 2017, ca urmare a încetinirii economiei chineze şi a situaţiei precare din numeroase economii emergente. La aceasta s-a adăugat şi ultimul raport al Agenţiei Internaţionale a Energiei care estimează că piaţa petrolieră va rămâne supra-aprovizionată până la finele acestui an, ca urmare a revenirii petrolului iranian pe piaţă după ridicarea sancţiunilor internaţionale.

Sursa:economica.net

 

Posted on ianuarie 20, 2016, in gadgeturi-IT, informatii utile and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: