Casa Poporului, a fi sau a nu fi…a poporului?

Casa Poporului. nu prea e a statului, deci nici vorbă să fie a poporului. Toate drepturile legate de imaginea uneia dintre cele mai faimoase clădiri din lume aparţin, xpun ultimele articole din mass-media… unei familii şi moştenitorilor ei. Şi nu, nu este vorba de familia Ceauşescu, ci de familia arhitectei Anca Petrescu. Aşa că, dacă vă tentează o poză cu sediul Parlamentului, e posibil să plătiţi o căruţă de bani unor persoane private. Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie, va zic imediat. Edificiul din mijlocul Bucureştiului a doborât de-a lungul timpului numeroase recorduri. Casa Poporului este a doua clădire din lume după Pentagon, este cea mai mare clădire administrativă din lume, cea mai masivă, dar şi cea mai scumpă, 2 miliarde de euro.
Camera Deputatilor este in acte administratorul oficial al Palatului Parlamentului si va hotari de acum inainte daca si ce lucrari de investitii se vor face in interior. Familia arhitectei Anca Petrescu unul dintre multi arhitecti ai palatului, pretinde ca i se cuvin bani obtinuti din valorificarea imaginii cladirii. Acesteia au instiintat parlamentul ca ii vor sa-i dea in judecata, daca nu le plateasc drepturi de imagine, atat timp cat au inregistrat la OSIM brevetul de inventie asupra cladirii.

 

 

 

Posted on februarie 20, 2016, in informatii utile and tagged . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Anca Petrescu a fost coordonatorul de proiect al Palatului, proiect facut de Proiectare Carpati, parte a tTrustului Carpati! Dupa ruperea trustului in mai multe companii ea a inregistrat la ORDA proiectul in numele ei! Ceea ce mi Se pare suspect! Aici trebuie cercetat! De atunci si pana azi nu s-a putut face nimic acolo fara semnatura ei! Din cauza asta nu a fost facuta receptia Finala si intabularea!

  2. prea multi s-au invatat sa traga de tara asta! De ajuns!!!! Mostenitorii Ancai Petrescu, cautati in alta parte, pe noi sa ne lasati!!!

  3. Noaptea mintii, adica daca cineva iti face contracost( a fost platita pentru asta, era angajata pe salariu nu liber profesionista) proiectul casei, are drepturi asupra imaginii casei tale?

  4. Care drept de autor?!
    Din cate se stie avea calitatea de angajat intr-o unitate socialista,era om al muncii ca toti cetatenii.Pentru activitatea desfasurata a fost platita,munca sa nu avea caractet privat se desfasura in baza unui contract de munca.
    Nu avea calitatea de liber profesionist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: