Roboţii ucigaşi rusești fac prăpăd în Siria !

 Roboţii ucigaşi rusești fac prăpăd în Siria !

 

…ruşii în colaborarea secretă cu armata sud-africană , au adus in Siria deja cel mai nou sitem de luptă robotic denumit Platform-M și l-au aruncat slobod in luptă ? având în dotare doar un lansator de grenade ghidate lasser şi o mitralieră grea, cuplat la o aparatură optico-electronică şi doar senzori de recunoaştere radio?

Primejdia este enormă. Dacă dronele sunt un tip de arme în mod sistematic ghidate de oameni, cei care, în ultimă instanţă, iau deciza de a folosi forţa letală, aceste noi tipuri de arme denumite roboţii letali autonomi sunt echipate cu sisteme informatice extrem de sofisticate şi complexe care le permit să-şi aleagă ţintele în mod autonom. Caz în care apar multiple întrebări privind protecţia vieţii, pe timp de pace, ca şi de război. În cazul în care ele vor fi introduse pe scară largă, aşa cum se pregătesc să facă acum factorii de decizie din armata rusă, maşinile şi nu oamenii vor decide cine va trebui să moară şi cine va rămâne în viaţă

Băi ești nebun ?

Profeţiile lui Isaac Asimov devin o cumplită realitate care, spuneau participanţii la o excepţională discuţie ce a avut loc în cadrul Forumului de la Davos din luna ianuarie a acestui an, ameninţă să scape rapid şi total de sub control, întrebarea esenţială este de a şti „dacă se va începe o cursă a înarmării bazată pe crearea de arme folosind tehnologiile Inteligenţei Artificiale (AI) sau se va preveni începerea acesteia… spre deosebire de armele nucleare, acest tip de arme nu necesită capacităţi militare semnificative pentru a putea fi produse în masă. Nu va fi decât o chestiune de timp până când ele vor apărea pe piaţa neagră şi în mâinile teroriştilor, a dictatorilor care vor vrea să aibă posibilitatea unui mai bun control al populaţiei, şefilor de organizaţii militare care să vrea să perpetueze operaţiuni de curăţire etnică.Armele letale autonome sunt ideale pentru asasinate, destabilizarea unor naţiuni, controlul total al populaţiei sau uciderea foarte precisă a unui anumit grup etnic

Raportul scoate in evidenta incidente, unele dintre ele grave, in care au fost implicate dispozitive robotizate. In 2007, de pilda, un tun robotizat semi-autonom pus in functiune de armata sud-africana a „actionat” defectuos, omorand 9 soldati “din trupele proprii” si ranind alti 14. Raportul atrage atentia asupra legaturii foarte stranse dintre comportamentul “etic” al robotilor si proiectarea acestora, subliniind necesitatea implementarii unor instructiuni foarte riguroase, in lipsa carora exista mari sanse ca robotii sa se intoarca impotriva oamenilor.

Posted on februarie 22, 2016, in internet. Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Ce dracu le-a mai trecut prin cap si la jepati astia !

  2. Să trimetă un robot ucigaș să-i strângă pe mafioti basiști de gît până varsă tot ce au furat.

  3. nu aveti habar ce insemna flota ruseasca de razboi ….

  4. Daca n-a fi americani (cu parteneriatul si scutul) + NATO (intr-o oarecare masura), Rusia in 5-6 zile cuceresc Bucurestiul !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: