Role de cauciuc de la TENTE

Role de cauciuc de la TENTE

bildDe cand a fost inventata si pana azi, roata, caci la ea fac referire, este considerata una dintre cele mai mari inventii ale omenirii. Nu cred ca ma insel cumva? N- as crede!
Asadar, o inventie de natura tehnologica ce a contribuit la dezvoltare si eficientizarea multor segmente din economie, dar si in plan social. Asta pentru ca in primul rand a contribuit la aparitia primului autovehicul, dar si pentru ca a pus in miscare lucruri.

Rotile pot fi aplicate, sub diverse forme, in mai toate domeniile. In ziua de azi, rolele de cauciuc ( vezi aici exemplu de role cauciuc) sunt utile in manevrarea mobilierului, de asemenea face mai usor transportul cumparaturile in marile lanturi de magazine (celebrele carucioare au role cauciuc, din hipermarketuri si supermarketuri).

Daca nu stiati aflati acum, rolele din cauciuc sunt importante si intr-un domeniu esential pentru oameni. Ma refer la cel medical. Fie ca vorbim de paturile din spitale sau de carucioarele folosite la transportul materialelor sau al pacientilor, din pacate, singurul mijloc de deplasare pentru persoanele cu dizabilitati, toate beneficiaza de role din cauciuc. Ca sunt simple sau cu sisteme de blocare, inchipuiti-va cum ar fi fara ele…

Rolele din cauciuc sunt utile si in domeniul industrial, cel al productiei unde diversele containere, carucioare si alte mijloace mobile, fac mult mai usoara viata muncitorilor. De asemenea, ele au contribuit si contribuie in continuare la cresterea eficientei in munca. Sunt folosite si in industria grea. De curand am vazut in port, in orasul meu un sistem de role din cauciuc cu ajutorul carora sunt mutate sau depozitate containerele.
Rolele ne ajuta si pe noi, ca sa citez pe cineva: ” pe persoana fizica:) „. Pai, ia sa ne imaginam daca la valize nu am avea celebrele de acum role. Cum ne-am chinui cu ele prin gari, autogari sau aeroporturi! Sau un alt exemplu: scaunul de la birou. Cat de greu ne-ar fi sa ne miscam cand stam in fata monitorului? Mai nou si fotolile au role cuaciuc…si asta face mai usoara mutarea lor atunci cand ne propunem sa facem curatenie. Cei care fac asta, stiu foarte bine!

In alta ordine de idei, rolele se aleg in functie de scopul ce urmeaza a le fi dat. De aceea, atunci cand sunt concepute, se are in vedere greutatea ce urmeaza sa o sustina. Cu cat este mai mare greutate, cu atat creste si marimea, dar si rezistenta.
De asemenea este avuta in vedere si calea de rulare, pentru ca in timp va interveni uzura. O rezistenta mai mare la frecare prelungeste viata unei role din cauciuc.
Mobilitatea este un factor luat in calcul de catre producatorii acestor accesorii.

Rolele sunt de doua tipuri: mobile sau fixe. In functie de destinatia pe care o au acestea, pot avea diferite dimensiuni.
Despre role se poate vorbi si scrie mult, deoarece ele sunt prezente in viata noastra. Fie ca suntem la serviciu, fie ca ne aflam la cumparaturi sau acasa, rolele din cauciuc sunt create pentru a ne usura viata.

Nu pot sa-mi imaginez cum am fi evoluat, fara aceasta inovatie.

Posted on septembrie 13, 2016, in gadgeturi-IT. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Cum spuneai, o inovatie care a schimbat lumea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: