Omul de caracter

Omul de caracter, la români, nu este acela care este consecvent cu sine însusi, ci acela care n-a iesit din cuvântul grupului, adica acela care a urmat totdeauna clopotul turmei.” (spunea: C. Radulescu – Motru)
Inertia, frica de schimbare, adaptarea la ce face si ce spune lumea, lipsa de asumare si de maturitate sunt factorii principali care creioneaza realitatea in care traim cu totii.
Sa fii diferit, sa ridici capul mai sus decat cei din jurul tau, sa iti doresti mai multe de la viata ta sau pur si simplu sa refuzi sa traiesti dupa indemnurile turmei – iata „pacatele” de care vei fi acuzat.
Cei care au renuntat la a gandi cu propria lor minte si isi traiesc viata dupa dictonul „asa se face” sau „asa trebuie” se tem de acela care indrazneste sa isi ia viata in propriile maini si sa fie diferit, asa ca il vor ataca in fel si chip – barfa, invidie, rautate, agresivitate etc.
Insa, daca ai curaj sa treci de aceasta etapa si ajungi suficient de sus, atitudinea majoritatii din jurul tau se schimba. Isi vor dori sa se asocieze cu tine, sa fie in preajma ta, sa beneficieze intr-un fel sau altul de puterea ta. Vor spune ca te admira si, cine stie, unii dintre ei chiar iti vor urma exemplul. Iar in acest fel se produce schimbarea la nivel de grup si de societate.

sursa articolului: Ursula Sandner

Posted on mai 11, 2017, in personale and tagged , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: