De România îşi mai aminteşte cineva?

De 10 zile PSD se joacă de-a hoţii şi vardiştii, iar România asistă. Abandonată pe faţă, fără preaviz şi fără măcar nişte scuze formale.

Azi, masiva tabăra Dragnea a îngenunchiat, la un scor mic pentru cât e de mare, mult mai pirpiria tabără Grindeanu – Ponta, iar în Parlament am auzit aplauze şi urale ca şi cum s-ar fi inaugurat autostrada Sibiu- Piteşti.

Dragnea şi-a salvat pentru moment pielea, Ponta a trecut pentru o lungă vreme pe banca de rezerve, iar Grindeanu e posibil ca tocmai să fi devenit om politic.

Luni, preşedintele Iohannis organizează consultări pentru noul guvern. Nu este sigur că viitorul premier va fi unul de la PSD. Preşedintele a spus că are deja un plan, iar comunicatorii PSD s-au grăbit să adauge şi nume de tehnocraţi pe lista cu mai multe variante pe care o vor duce la Cotroceni.

Imediat după vot, actualul ministru demisionar al Justiţiei, a primit asigurări de la Tăriceanu că va rămâne pe post. Este acelaşi ministru simpatic care a refuzat să renunţe la Kovesi şi Lazăr după scandalul cu OUG 13. Este acelaşi Tudorel Toader care nu a înaintat nici până acum Parlamentului pachetul cu legile justiţiei.

După votul de ieri, apar întrebări esenţiale: câtă încredere pot avea membrii de partid într-un lider care-i aruncă în război, cu ţară cu tot, pentru o miză pe care o susţinea cu patos cu foarte puţin timp în urmă? Câtă încredere putem avea noi că guvernul nou, fără securişti cum zice Dragnea, va face altceva decât a făcut cel deja vechi din moent ce tocmai îi recuperează pe foştii miniştri? Cum e posibil ca un partid mamut să ajungă în situaţia de a pierde postul de premier după doar câteva luni de la un vot covârşitor? Cine are interesul să decredibilizeze într-un asemenea hal clasa politică încât pe votanţi să-i apuce o silă care să-i îndemne eventual spre alte variante, mai puţin democratice?
Câtă responsabilitate au nişte oameni, aşa zişi lideri politici, care devin, cu sau fără voie, marionetele unui asemenea plan?

După „victoria” de ier întrebăm: de România îşi mai aminteşte cineva?

sursa: Andreea Munteanu, La ordinea Zilei!

 

Posted on iunie 22, 2017, in socio-politic. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Observ că tot mai mulţi oameni îl susţin pe Grindeanu şi observ că toată lumea apreciază acum cât de corect şi cât de onorabil este actualul prim-ministru, timp în care Dragnea este dictatorul PSD-ului. Vin şi eu şi întreb: unde a fost onoarea lui Grindeanu când a acceptat să fie numit prim-ministru?

  2. Democratia de partid a fost invinsa de votul la vedere.Frica de Dragnea care a stat cu ochii pe ei ca pe butelie a dus la victoria taberei Dragnea Tariceanu.Mingea este acum la Presedintele tarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: