Nici frică, nici rușine, nici dezamăgire

Nimeni, dar absolut NIMENI nu poate trezi vinovății în NIMENI. Nici frică, nici rușine, nici dezamăgire. Nimeni nu poate împlini pe nimeni, nici face fericit. Nimeni nu poate supăra pe nimeni.
De neurocircuitele tale ești responsabil TU, tu și subconștientul/inconștientul tău.
Dacă există „experți în parenting” pe lumea asta care trezesc vinovății în părinți, e pentru că mintea fiecărui astfel de adult a fost deja condiționată, din copilărie, să asocieze greșeala cu rușinea, tristețea, furia și teama.

Adică, după ce ți-ai formulat gândul „ah, greșesc”, sistemul limbic trimite toxinele emoțiilor în care ai fost învățat să îndosariezi greșeala.
Cursurile de parenting sau de orice fel fac fix asta: te fac un pic mai conștient de mecanismele noastre inconștiente. Cine pune în procesul ăsta și vinovății, sigur ca nu iese la lumină! E tot acolo unde a fost la început! D-aia pare parentingul inutil!
Dar nu e. E doar dureros, căci te invită să fii sincer cu tine. Și să te scuturi de condiționările unor vârste când n-aveai nicio apărare.

Posted on iulie 31, 2017, in informatii utile. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Nu,este pt ca expertii identifica situatii vulnerabile pe care le considera o consecinta a comportamentului gredit al paribteluu,ceea ce e fals

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: