WWF-Romania, solicită Ministerului Mediului

Lipsa unei strategii coerente privind carnivorele mari, care să prevină intrarea urșilor în zone locuite este o problemă atât pentru oameni, cât și pentru animale! O dovedește și cazul de azi din Făgăraș. Autoritățile propun ca soluție împușcarea animalului, însă aceasta nu va rezolva deloc problema de fond. Va trata doar simptomele, nu si cauzele unei situații create tot de om, prin proasta gestionare a deșeurilor, despăduriri, infrastructură realizată în grabă sau de culesul intensiv al ciupercilor și fructelor de pădure în zonele populate de urși.

WWF-Romania, solicită, din nou, Ministerului Mediului să aplice măsuri eficiente de combatere a acestor cauze, pentru a proteja în mod real localnicii și bunurile acestora, dar și animalele sălbatice cu care ne mândrim ca țară. De asemenea, împușcarea (recoltarea) să fie folosită doar în cazul urșilor-problemă, nu preventiv, cum stipulează acum legea.

Posted on octombrie 23, 2017, in informatii utile. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Stirile a cu ursi exista, ca cei care scot bani frumosi din uciderea ursilor, sa aiba mana libera. Ursi care intra in localitati sant consecinta padurilor taiate si a alimentari lor la marginea padurilor, ca ”vanatorii” sa le poata impusca la 3 pasi de masina.

  2. Principalul vinovat este omul, care a acaparat și distrus zonele in care își aveau habitatul animalele sălbatice. Așa au făcut și colonistii, au ocupat pământul, au confiscat resursele, iar apoi i-au împușcat pe băștinași

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: