Catalonia, din Rai direct in Iad

Catalonia, din Rai direct in Iad

1800 de firme au parasit deja #Catalonia, mii de oameni ramand peste noapte fara serviciu.

331316

susra Bursa.ro

„În acest moment sunt mai mult de 1.800 de firme care au plecat (n.r. din Catalonia), iar, din șapte firme mari, șase au plecat. Noi credem că primii care vor fi dați afară sunt românii”. sursa Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE).

Cum sa faci dintr-o provincie atat de prospera, peste noapte un pol al saraciei. In Catalonia, gasim reteta perfecta. Proclami o independenta, pe care nu o recunoaste nimeni si incepi sa socotesti pierderile, pe termen scurt, mediu si lung. Exemplu, in Catalonia, dupa referendumul din 1 octombrie, sectorul turismului, mandria secesionistilor catalani a inregistrat pierederi de peste 1 miliard de euro.

„Catalonia este cea mai vizitată regiune a Spaniei dar datele privind turismul arată un declin semnificativ luna aceasta, susține Exceltur, un grup de lobby din care fac parte principalele agenții de turism.” sursa Agerpres.

Continuam cu un alt exemplu: Criza provocata de secesionisti catalani, a creat o unda de soc in economie. Bancile di regiune au inregistrat cele mai mari pierderi din acest an si se pregatesc sa plece din Barcelona, daca situatia se mentine.

Bancile catalane CaixaBank și Banco Sabadell, care au încercat de-a lungul anilor să reducă reducă riscurile politice prin expansiune, se află din nou într-o poziție nefericită în contextul în care Catalonia este hotărâtă să-și declare independența, scrie Bloomberg.

Catalonia Independenta se va confrunta cu o saracire brutala, asta datorita unei scaderi a Produsului Intern Brut (PIB) la 30% si o dublare a somajului, spun analistii economici independenti.

La sfarsitul lunii septembrie, ca sa aveti imaginea dezastrului, somajul era de 13,2%, in Catalonia, iar potrivit analistilor, acesta se va dubla intr-o perioada foarte scurta, find deja semnale in acest sens.

 

Si, exemplele pot continua…asadar, aviz amatorilor!!

 

 

Posted on octombrie 30, 2017, in informatii utile. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Sper sa fie inceputul sfarsitului pentru politiciile secesioniste, din Europa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: