Implanturile dentare aduc cu ele și dezavantaje

Medicina aduce, prin intermediul intervențiilor de care dispune, nu doar avantaje în cazul unor proceduri, fie ele chiar și chirurgicale. Ca orice procedură medicală complexă, așadar, și în cazul unui implant dentar se poate vorbi despre dezavantaje. Altfel spus, inserția implantului dentar este supusă, de asemenea, unor factori de risc, care pot influența gradul reușitei, dar și durata de supraviețuire în timp a implanturilor dentare.
Printre acești factori, cel mai adesea, se numără și bruxismul și fumatul.
Îți sună cunoscut numele de bruxism? Dacă nu ai nicio treabă cu medicina, s-ar putea să îți fi indus o incertitudine, însă acest termen își va fi explicat chiar acum într-o manieră cât mai clasică, tocmai pentru a te face să înțelegi de ce acest factor constituie un dezavantaj.
Bruxismul este o afecțiune dentară, după cum poate ți-ai dat seama, foarte comună, întâlnită atât la adulți, cât și la copii, o afecțiune care se caracterizează prin scrâșnitul din dinți, încleștarea maxilarelor, respectiv prin dureri ale articulației temporaro-mandibulare.
Într-o altă ordine de idei, acesta poate fi nocturn sau diurn. În cazul bruxismului nocturn, acesta este unul dintre cele mai răspândite, fiind caracterizat prin scrâșnirea automată a dinților și contracții ritmice ale maxilarului. Cel diurn, însă, apare ca reație la stimuli, precum panica, nervozitatea, anxietatea, frustrarea, personalitatea agresivă, competitivă, hiperactivă sau pe fondul unor tulburări de ocluzie.
Bruxismul este, așadar, un factor de risc, dar s-ar putea să te întrebi ce legătură are fumatul cu toate acestea? În cazul fumatului, este recomandat ca acesta să fie eliminat înainte de efectuarea unui tratament cu implant dentar. De ce? Dacă nu știai încă, fumatul favorizează anumite complicații, influentând, totodată, negativ circulația sângelui, dar și oxigenarea țesuturilor. De asemenea, nu este de omis faptul că fumul de țigară, în general, îngreunează vindecarea după implant.
Toate aceste riscuri, din fericire, pot fi soluționate de către o echipă profesionalistă, cu experiență, echipa Cris-Smile fiind una dintre cele mai implicate în reușita unui implant dentar. Înainte de procedura în sine, se va realiza un set de analize, dar se va întocmi și un istoric personal medical pe care medicul stomatolog implantolog trebuie, neapărat, să-l cunoască

Posted on septembrie 26, 2018, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: