Dam vina pe circumstante

Oamenii nu prea acceptă faptul că problemele din viaţa lor au apărut din cauza propriilor alegeri sau acţiuni, ci dau vina pe alţii, pe circumstanţe, pe lipsa de noroc sau pe viaţă.
Atunci, când crezi că te afli astăzi în punctul în care ești din cauza altora, în mod firesc, aștepţi ca salvarea să vină tot de la ei și, astfel, ești tot la mila circumstanţelor sau a altor persoane.

Știu și te înţeleg că îţi este greu să accepţi că tot ceea ce se întâmplă în viaţă este rezultatul alegerilor, deciziilor și acţiunilor tale. Știu și te înţeleg că poate îţi este mai ușor să crezi că ești doar o victimă nefericită și neajutorată și că alţii sunt de vină pentru ceea ce trăiești tu acum.

Însă, atât timp cât tu nu îţi asumi responsibilitatea asupra vieţii tale, vei avea tendinţa să trăiești la fel cum o faci acum. Gândește-te puţin: este inutil să dai vina pe părinţii tăi, pe soţul/soţia ta, pe societatea în care trăiești sau pe orice altceva. Făcând asta, te îndepărtezi de puterea ta personală și de posibilitatea de a-ţi schimba viaţa.

Cât timp tu aștepţi să vină cineva să te salveze sau să repare ceea ce a greșit faţă de tine, pierzi timp preţios din viaţa ta – timp pe care ai putea să-l folosești ca să schimbi ceea ce trăiești acum și direcţia în care te îndrepţi.

Oricât de greu ţi-ar fi, acceptă faptul că tu ești astăzi aici pentru că așa ai ales, conștient sau inconștient. Indiferent cum a fost copilăria ta, tu alegi ce să faci cu mintea și cu viaţa ta odată ce ai ajuns adult. Indiferent cât de urât se poartă partenerul tău cu tine, tu l-ai ales și tu îi permiţi să aibă acest comportament faţă de tine. Dacă îţi displace jobul tău sau felul în care se raportează șeful tău la tine, conștientizează te rog că tu alegi să mergi acolo în fiecare zi.

Tot ceea ce se întâmplă în viaţa ta este rezultatul alegerilor, deciziilor și acţiunilor tale. Nu mai aștepta ca alţii să te salveze, ci devino tu propriul tău erou: asumă-ţi responsabilitatea pe de-a-ntregul asupra vieţii tale și fă schimbările necesare până îţi place de tine și viaţa pe care o trăiești.

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Posted on decembrie 5, 2018, in personale. Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: