Oana Moraru, voceaparintilor.ro

59755408_1898850060220360_4426628698120126464_nDupă 3 ani de grupuri de copii din toată țara și peste 2 000 de familii în discuții unu-la-unu, port în mine o hartă copleșitoare de idei, dorințe, nevoi, strategii, ritmuri de creștere, tipologii, modele de școli, povești și experiențe cu educatorii, stiluri parentale, așteptări, pretenții, neliniști, nemulțumiri, speranțe, alternative educaționale, aberații, inspirații, eșecuri, succese, oameni și vieți de tot felul.

Am un subsol plin de cutii cu lucrările și chipurile acestor copii, cu adnotările mele și ale echipei noastre, cu observațiile părinților și recomandări. Unii copii s-au întors, de-a lungul timpului, de 2 sau 3 ori – și cu ei a fost și mai interesant să urmărim progresul și factorii care i-au influențat.

Asta dincolo de munca noastră la clasă, propriu-zisă.

O să recapitulez azi, în emisiune, ce înseamnă a măsura și evalua, care este perspectiva rotundă de unde trebuie să ne privim copiii, cum și când trebuie intervenit în formarea lor. Așa cum mă pricep și așa cum m-au învățat acești ani, care mi-au dat și partea cealaltă a realității – ce se întâmplă în familiile lor.

Acum, în mai, am ultimele ateliere de evaluare pentru anul acesta și pentru încă mult timp de aici înainte. Am închis pentru o vreme acest capitol. Din toamnă, ne ocupăm de Școla Helikon din București și de platforma noastră cu resurse și idei pentru profesorii din toată țara.

Mai multe găsiți pe voceaparintilor.ro!

Posted on mai 6, 2019, in socio-politic and tagged . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Tino Andreescu

    nu cred ca vom trai sa vedem schimbari majore in bine in societatea romaneasca invadata d ura!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: