De la altii: Ajutor pentru cersetorii new yorkini.

Am o colega care-n timpul liber merge sa ajute cersetorii new yorkini. Se duce la o bucatarie a saracilor si le pune mincare in farfurie, le zimbeste-povesteste, sa le faca saracia mai usoara. Impresionata de miscarea ei sufleteasca, i-am zis ca as vrea sa fac si eu fapta asta buna, ca unde ma uit, mai ales pe fb, toti infaptuiesc lucruri bune si nu e frumos doar sa privesti. M-am gindit ca e timpul sa ma implic si eu in comunitate, sa-mi dezvolt acest simt civic, inteligenta sociala, despre care se tot vorbeste in societatea noastra moderna, mai ales in cea virtuala, intrucit viata nu este doar despre tzup tzup si hi hi.

Eram pornita sa-mi iau avintul spre a intreprinde lucruri bune si de a ma lauda mai ales pe facebuci, despre ce fiinta generoasa sint, dar m-am razgindit si potolit subit, cind am aflat ca, de fapt, nu trebuie doar sa le pun mincare in farfurie acelor oameni, ci sa le si gatesc, eu care abia imi fierb un ou. Si in plus, m-am gindit mai bine, timpul meu este pretios, imi pare rau, dar de fapte bune sa se ocupe in continuare cei care simt cu adevarat sa faca asta, fara sa se forteze prea mult cum m-as fi strofocat eu. Dar macar intentia a existat, nu conteaza ca am esuat in a o duce la capat, nu-i asa, micutilor?

Adica imi place sa mai ajut din cind in cind, dar totul pina la a-ti darui prea mult din timpul meu si a-mi cere sa-ti gatesc. Viata este prea scurta si trebuie sa fii sincer cu tine insuti, sa stii exact cit poti duce, ca sa nu te faci de cacat sau sa incurci lumea. Si uite ashea, s-a terminat fapta mea cea buna, inainte sa m-apuc de ea.

sursa: Ina Bixade

Posted on august 12, 2019, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: