O casa pe un singur nivel – cat de avantajoasa este

proiect-casa-mica-smarthomeconcept_1

Casa doar cu parter pare in prima faza sa fie ceva prea putin. Ideea de a locui la casa aduce pentru multi optiunea de teren extins, de confort, asadar gandirea este de ce sa te limitezi la un singur nivel? Totusi, acest gen de casa poate aduce in schimb avantaje multiple.
Echipa Smart Home Concept dispune de astfel de proiecte. Pot fi adaptate in functie de tipul de teren si de alte preferinte pe care solicitantul le are. Sa vedem insa si ce avantaje prezinta o astfel de casa:
Mai sigura, pentru ca nu are nevoie de scara drept acces la etaje
Pentru copii sau varstnici este important sa existe un acces facil la camere si diverse incaperi. O alegere frecventa este de a prefera camerele de la parter pentru a evita riscurile la care se supun aceste clase de persoane la scari. La o casa pe un nivel nu se mai pune problema asa. Pentru cei cu probleme locomotorii de asemenea, este cu atat mai practic sa locuiasca intr-un astfel de spatiu.
Accesibila
Pentru a construi o casa pe un singur nivel costurile pot fi ceva mai reduse fata de alte cazuri. Asta pentru ca are o amprenta pe pamant mai mica, cu fundatie ce necesita o investitie mai mica, fata de casele cu etaj.
Chiar daca per total nu va mai fi vorba neaparat despre ce economisesti, diferentele de sume pot fi directionate catre alte aspecte legate de constructie. Altfel spus, casa cu un nivel va permite insa sa fie mai cocheta, compensand cu design si compartimentare pretentioase, altfel.
Confort legat de amplasare

Casa cu un nivel nu mai impune neaparat necesitatea de aer conditionat. Mai ales daca in gradina, curtea aferenta vor exista si copaci, atunci umbra creata de acestia va fi suficienta, va spori confortul. In plus, este si o atmosfera ceva mai intima astfel.
La capitolul confort putem nota de asemenea si faptul ca in ceea ce priveste incalzirea exista din nou un avantaj. Costurile per total sunt mai mici, caldura este distribuita rapid in camerele aflate pe un singur nivel, unele langa celelalte.
Cu acces mai facil si rapid la terasa si gradina, case pe un nivel este avantajoasa fara doar si poate. Depinde insa de preferinte, pentru ca unii pot exploata mai usor pe inaltime o cladire, decat pe latime. Dar pentru ca sunt si situatii in care o casa de acest gen ar putea fi un minus, trebuie sa amintim si de faptul ca peisajul din jur spre exemplu nu poate fi la fel de bine admirat ca atunci cand ai o casa cu un etaj cel putin. In plus, tinand cont de distanta fata de pamant, este posibil ca temperaturile resimtite sa nu fie tocmai cele mai placute, de fiecare data – iarna prea frig, vara prea cald.
Inainte de a lua o decizie concreta, ar fi bine de consultat si un specialist. Smart Home Concept are in cadrul paginii sale informatii relevante. Detalii aici.

Posted on noiembrie 22, 2019, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: