Cu si despre lucrurile care fac parte dintr-un laborator

sticlarie-laborator_1Chiar daca prima imagine care ne vine in minte atunci cand vorbim despre un laborator este albul imaculat, trebuie sa nu uitam ca un laborator este mai mult de atat. Daca analizam totalitatea lucrurilor in profunzime, vom observa ca in astfel de spatii sterile chiar se intampla minuni, lucruri care ni se par uneori imposibile.


In cele ce urmeaza vom face impreuna o scurta lectie de cultura generala ce vizeaza in mod direct cateva elemente regasite intr-un laborator. Dupa ce vei termina de citit aceste randuri, te vei simti mult mai pregatit/a pentru a intra in contact cu un astfel de loc magic – vei sti in mare parte ce reprezinta fiecare element din alcatuirea sa.

Incepem cu sticlaria, mai exact cu…

Eprubetele – ele sunt printre cele mai raspandite si mai uzuale lucruri folosite intr-un laborator. Cu siguranta si tu ai auzit de ele. Tot ce vreau sa iti spun este ca sunt folosite proponderent pentru efectuarea reactiilor de proba. Forma lor este de tub din sticla transparenta inchis la un capat – le poti vizualiza daca accesezi precisa.ro.
Baloanele – acestea au forme diferite si implicit utilizari multiple. De exemplu, baloanele rotunde cu tub sunt utilizare pentru distilari rapide sau determinarea gradului de vascozitate a unui preparat. Cele cu fundul plat sau rotund sunt destinate fierberii solutiilor. Pe acestea tot pe precisa.ro le gasesti – locul din care le poti si achizitiona pentru ca dispun de certificarea calitatii aparte.

Acum vom trece la…

Hartia care indica pH-ul. Ph-ul, cunoscut si sub denumirea de potentialul hidrogenului, este cel care indicata caracterul acid sau bazic al unei solutii. De ce se mai numeste si potentialul hidrogenului? Pentru ca procentul concentratiei dintr-o solutie este indicat intocmai de catre ionii de hidrogen.
Revenind la ale noastre, hartia indicatoare de pH este cea care se introduce in substante pentru a afla pe ce grad in scara ph-ului se situeaza acestea. Nu uita! Solutiile neutre sunt cele care au pH-ul 7, cele bazice au pH-ul cuprins intre 7 si 14, iar cele acide intre 0 si 7.
Aceste hartii se coloreaza in functie de natura substantei cu care intra in contact, dar si in functie de indicatorul pe care il contin. De exemplu, turnesolul este violet in mediul neutru, rosu in cel acid si albastru in cel bazic. Fenoftaleina, alt indicator, este incolora in mediul neutru si cel acid, dar capata culoarea rosu carmin atunci cand intra in contact cu solutii bazice. Metiloranjul este un alt indicator despre care poti afla informatii chiar tu.

Precisa nu este doar despre sticlarie si consumabile de laborator

Probabil te-ai intrebat de ce ti-am tot recomandat sa accesezi precisa.ro. Ei bine, aici este locul din care iti poti achizitiona toate cele necesare pentru un laborator modern din toate punctele de vedere. Dupa cum am spus si in subtitlu, precisa.ro nu este doar despre sticlarie si consumabile de laborator. In cadrul site-ului se regaseste atat aparatura de laborator, materiale de protectie, produse microbiologice, chiar si materiale didactice si multe altele.
Acceseaza site-ul si convinge-te de multitudinea produselor de laborator care iti sunt puse la dispozitie, aflate intr-un raport calitate – pret optim.

Posted on noiembrie 27, 2019, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: