S-a cam terminat cu pandemia de COVID-19 din Romania

S-a cam terminat cu pandemia de COVID-19 din Romania. Suntem pe trend descendent atat la numarul de noi imbolnaviri cat si la numarul de noi decedati de aceasta boala.
Este cam timpul sa redeschidem toate sectoarele economice. DA, consider ca inca este bine sa purtam masca de protectie in spatii publice inchise si chiar si in aer liber daca participam la activitati in care nu se respecta distanta de 2 metri. Scopul nostru al tuturor de pe aceasta planeta este sa ajungem la eradicarea acestei boli.


Si in aceasta pandemie am fost romani, autoritatile au fost varza, singurele momente de luciditate au fost cele oferite de medicii militari care au preluat cateva spitale din tara pe care le-au organizat cat de cat decent, astfel incat sa fata fata afluxului mare de bolnavi din acele zile. In rest, presedinte varza, prim ministru varza, ministru de interne relativ decent, ministrul apararii mare dezamagire pentru momentul in care a scos transportoarele pe strazi crezand ca este vorba o parada militara in loc sa suplimenteze cu militari patrulele MAI, fara circ si comportament de tip parada.
Este clar, Divinitatea ne-a salvat si de aceasta data.
Simplul cetatean a avut si el opinii in functie de interesul politic imediat. Nu am urmarit comportamentul cetatenilor de „dreapta” pentru ca nu sunt interesat de opiniile lor, insa am urmarit comportamentul celor de stanga, pentru ca am multi in lista de prieteni si le citesc postarile. In multe cazuri am vazut un comportament inconstant, ceea ce sincer nu-mi place. Oameni care l-au acuzat pe buna dreptate pe Klaus Iohannis pentru ca se ocupa de alegeri in loc sa pregateasca Romania pentru epidemie, doua luni mai tarziu au devenit isterici cand s-a pus problema sa mearga cu masca la cumparaturi sau sa accepte sa le fie luata temperatura. Ori suntem preocupati de sanatatea noastra, ori doar suntem preocupati sa jucam in filmul Gica contra, in functie de interesul politic de moment. Acest tip de comportament este comportamentul sablon al romanului din operele lui I.L. Caragiale.

Posted on mai 29, 2020, in sanatate and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: