La curățenie in Constanța

Echipele de curățenie ale Primăriei Constanța, ale firmei de salubrizare, persoanele care beneficiază de ajutor social și cele care prestează muncă în folosul comunității sunt prezente zilnic la datorie. Se mătură și se spală străzile, trotuarele, piețele, zonele de promenadă, locurile de joacă atât din Constanța, cât și din stațiunea Mamaia.

De asemenea, se curăță rigolele de scurgere a apelor pluviale, se îndepărtează nisipul și noroiul adus de ultimele ploi, asigurând astfel condiții optime pentru captarea apelor pluviale din stradă și direcționarea acestora către sistemul de canalizare în cazul unor eventuale ploi.
Cel puțin o dată pe lună, echipele Direcției Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmei de salubrizare igienizează platformele de colectare a deșeurilor. Ulterior, sunt amplasate momeli împotriva rozătoarelor. Momeli toxice care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător sunt amplasate în mai multe zone ale Constanței: parcuri, promenade sau scuaruri. Vă rugăm să nu le ridicați din locurile în care sunt amplasate!
În același timp, se intervine asupra spațiului verde: se cosește iarba, se igienizează și greblează resturile vegetale, se tunde gardul viu, se strâng resturile vegetale.
De cele mai multe ori, munca echipelor de curățenie este, însă, în zadar, pentru că nivelul de bun simț al unora dintre noi este extrem de redus. În loc să aruncăm resturile în locurile special amenajate, preferăm să facem acest lucru oriunde altundeva: pe străzi, în parcuri, în apa lacului sau a mării, uneori chiar sub propriul balcon.
Așa că, în loc să strâmbăm din nas deranjați de mirosurile neplăcute, mai bine am deveni responsabili și am trata cu respect mediul înconjurător

Posted on iulie 7, 2021, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: