Cu Apele Curate” Vlad Bâscă

Vineri, 6 august, la ora 17:00, la Muzeul Municipal Călărași, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Cu Apele Curate”, realizată de fotograful Vlad Bâscă în anul 2019 într-o tabăra de ecologizare din Delta Dunării.
Manifestarea face parte din programul „Cu Apele Curate”, lansat în 2019 ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile riverane.
Programul este derulat de Asociația Mai Mult Verde, cu susținerea Lidl România. La realizarea evenimentului de la Călărași au contribuit Primăria Municipiului Călărăși, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos, AISSER Călărași, 3 Smoked Olives Island Festival și Asociația Pământeni.
Cu ocazia vernisării expoziției va avea loc și proiecția unui film documentar tematic.

 

Vă așteptăm cu drag!
Atenție!
Estimările arată că în 2050 vom avea în apele planetei mai mult plastic decât pește. România este în trendul mondial, deci nu stăm bine deloc.
Evaluările ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării – vorbesc despre 1533 tone de plastic transportate anual pe Dunăre, fluviul ce adună aproape tot ce curge prin țara noastră. Până la Dunăre și pe lângă ea, curgerile de apă sau lacurile de orice fel, acumulează cantități imense de plastic, iar asta duce la distrugerea biodiversității acvatice, scăderea drastică a calității apelor din care ne alimentăm și deteriorarea peisajului.
Proiectul „Cu apele curate” vizează atât poluarea istorică, prin acțiuni de colectare a plasticului deja existent în albia fluviului, cât și măsuri de prevenire și combatere a deversărilor viitoare. Pentru a lupta cu un debit de 4,2 tone/zi de deșeuri, sunt necesare acțiuni extinse și menținute pe un termen lung, în tot bazinul Dunării și al afluenților săi, atât în România, cât și în celelalte țări riverane

Posted on august 5, 2021, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: