100 de parcuri industriale există, în prezent, în România

100 de parcuri industriale există, în prezent, în România

Vineri, 1 octombrie a.c., în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 942/2021, a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 1335/2021 privind acordarea titlului de parc industrial Societății CTPARK PSI SRL, pentru un teren în suprafață de 6,36 ha, situat în comuna Ghiroda (județul Timiș).

În prezent, cu proiectul care se va dezvolta în comuna Ghiroda, în România există 100 de parcuri industriale cu titlu acordat prin hotărâre a Guvernului sau ordin al ministrului (lista parcurilor industriale cu titlu și distribuția teritorială a acestora este disponibilă pe pagina de internet a #MDLPA.
”Parcurile industriale reprezintă un instrument de dezvoltare locală, un motor al economiei, rolul Guvernului şi al autorităţilor administraţiei publice locale fiind acela de a stimula constituirea şi dezvoltarea acestor infrastructuri de afaceri, în scopul atragerii de investiții. Aceste inițiative, fie că aparțin autorităților administraţiei publice locale, fie unor investitori privați, trebuie susținute continuu întrucât sprijină relansarea economică prin crearea de locuri de muncă noi, atractive, care să diminueze fenomenul migrației la muncă în afara granițelor țării”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.
Politica parcurilor industriale a debutat în anul 2002, iar cele 100 de parcuri industriale cu titlu însumează 3.383 ha, au atras 1.518 operatori economici, care au în total 76.197 de salariați.

Posted on octombrie 2, 2021, in informatii utile and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: