Ziua maghiarilor

Interesant cum maghiarii de pretutindeni ( cel putin asa pretind organizatorii) azi sarbatoresc, prin zi de revolta inpotriva fostului Imperiu Habsburgic. In 1848 , aceste nemultumirii si revolutii au existat practic pe tot teritoriul Europei. Si la noi au existat aceste miscari. Maghiarii au ceva in plus ( sau asa considera ei ), prezinta aceste miscari proprii numai maghiarimii. Cum o privesc ei,  este treaba lor – national, istoric, un fapt nemaiintalnit, etc. Fiecare popor isi are istoria si amintirile sale.
Aceste ” amintiri ” dau prilejul diferitelor ” gasti ” ( indiferent de natiune ), cu nuanta sovina sau nationalista, sa exacerbeze aceste evenimente si sa-si traga turta pe spuza lor: nimeni pe mapamond nu a mai facut ce au facut conationalii lor.
La aceste evenimente ( specifice unei natiuni ), nu gasesc la loc de cinste, bagarea in ” seama ” a unui partid extremist Jobok, Bobik sau cum l-o chema, nici pe presedintele tarii si de asemenea nici pe reprezentantii guvernului. Acest partid ( daca exista ) si cei din conducere, nu sunt bagati in seama nici de conationalii lor, nu merita nici o atentie. Daca gresesc: exista lege si pentru incalcarea ei se face puscarie, se  interzice dreptul de a intra in tara si tot asa…

Reclame

Posted on martie 15, 2014, in gadgeturi-IT. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: