Revelaţii nocturne

E ora 4. Ce-ar face un om normal, care nu lucrează în tura de noapte? Ar dormi. Şi eu aş dormi. Creierul meu zăpăcit are, însă, revelaţii nocturne. Şi-atunci e mai sănătos să mergi braţ la braţ cu epifania decât împotriva ei, pentru că s-ar putea să se supere atât de rău încât să te ţină cu ochii căscaţi în tavan până dimineaţă. Ok, după anumite standarde e deja dimineaţă, dar să nu ne înpiedica în detalii.

Sunt, singur. Uite o afirmaţie periculos de lansat pe Facebook. Am spioni cârcotaşi. Internetul nu e pentru smiorcăieli personale. E pentru Like şi Share, eventual Solitaire şi ocazional FarmVille. Dar povestea asta n-are legătură cu spionii mei. It’s entirely about Me, iar Me e singur pentru că nu ştie să fie mai puţin singur şi oarecum fericit. Just for the record, nu pretind că ar avea vreo logică tot ce spun.

Revelaţia e că am aflat ce îmi doresc. Orice soi de artist, preferabil mai tânără, sau cam de aceeaşi vârstă, dar conservată bine… :). Şi musai să danseze. Nu la nunţi, botezuri şi cumătrii. De exemplu, la concertul lui Doga. N-am văzut pe nimeni dansând un vals. Cum să asculţi stând ţeapăn ca Sfinxul “Tandra şi gingaşa mea fiară”?

Nu m-aş descurca lângă un om comun. Oamenii comuni au visuri simple, pe care eu nu le pot atinge. Ceea ce nu mă face mai puţin comun. Nicidecum. Eu nu-s în niciun fel, însă ştiu cel puţin că nu pot fi de casă…

Ce minune e să ai un copil – lucru, de altfel, adevărat. Iubesc sufleţelele astea mici cum nu mă iubesc pe mine, câtă vreme se joacă în curtea altuia. Atât doar că nu vreau unul al meu, căruia să-i dedic viaţa.

Să le luăm pe rând… Tânără (sau relativ tânără) pentru că pur şi simplu nu sunt atras, fizic vorbind, de cineva mai în vârstă. Nu ştiu dacă are legătură cu frica mea de moarte, de bătrâneţe sau cu permanenta ameninţare a timpului din care parcă rămâne din ce în ce mai puţin. Să susţin aşa ceva, aş complica prea mult un lucru de altfel banal şi care ţine mai degrabă de nişte substanţe eliberate de creier. Acu’ sper să nu ajung în vreo situaţie din aceea sinistră, la 80 de ani lângă una de 18. 🙂 Dar nici nu pot să fac un compromis în care nu cred. Degeaba mă încântă “sufletul”, degeaba pot vorbi câte-n lună şi-n stele, degeaba mi se trântesc pe tavă luna, soarele şi vreo cinci luceferi dacă nu există acea chemistry despre care vorbeşte englezul.

Arta rareori aduce pâine pe masă. Şi totuşi mi-aş dori o artistă. Cineva capabil de acest act absolut gratuit prin care întorci o favoare universului. Pe univers, evident, îl doare la bască. Pe mine nu. Un cântec mă face să plâng. O poezie îmi stârneşte emoţie. O mie de fotografii bune sunt tot atâtea perechi de ochi prin care poţi vedea diferit lumea. Scotocind printre amintiri, îmi vine în minte un pătuţ de păpuşă meşterit de bunicul meu, cu mâinile lui bătătorite de muncă. L-am iubit mult. Şi el a fost un artist.

Îmi dau seama că sunt nedreapt faţă de foştii mei prieteni. M&M. Şi nu, nu-i o reclamă la bomboanele de ciocolată, chiar dacă amândoi s-au dat peste cap să-mi facă viaţa mai dulce. Sunt oameni buni şi culmea, departe de-a fi comuni. Oameni deosebiţi în multe privinţe.

Gata. Afară se luminează şi cred că plouă, pe la 10 vine în vizită o prietenă, deci mai fac o încercare să merg la somn. Oarecum resemnat. La 33 de ani petrecuţi între serviciu şi casă unde naiba să găsesc femeia-minune, al căruit portret-robot m-am chinuit să-l schiţez mai sus? Şi ce mare lucru aş avea să-i ofer, în afară de două broaşte ţestoase şi-o viaţă dezordonată? Dar mă rog… Chiar dacă nu voi găsi pe nimeni care să corespundă, barem scutesc un timp pierdut (de ambele părţi) şi mi-e clar de ce cine nu-i cazul să mă apropii. Deocamdată ar fi indicat să dorm. „Me” e în delir scriitoricesc oricum şi-o mai pune de-o insomnie.

Posted on august 11, 2014, in gadgeturi-IT. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: