Voluntariatul unor angajați dintr-o multinaționala

Mai mulți angajați ai unei multinaționale din Cluj-Napoca au construit o casă pentru o familie nevoiașă din oraș.

Casa a fost construită în doar o săptămână, între 29 septembrie și 4 octombrie, de echipe de câte 20 de voluntari, în cadrul unul program derulat de Fundația Habitat for Humanity.

Noua locuință a fost realizată în întregime de angajații multinaționalei, de la fundaţie până la acoperiş. Și asta în ciuda faptului că aceștia au executat anumite operaţiuni pentru prima dată în viaţa lor.

Voluntarii au montat pereţii şi structura acoperişului, au pus plăci OSB şi polistiren pe pereţii exteriori, iar pe interior i-au izolat cu vată minerală.

“Pentru prima dată am ţinut în mână un aparat care se cheamă pendular. Trebuie ţinut să nu vibreze, trebuie să te uiţi pe unde tai cu el, să rămână tăietura dreaptă şi nu ai foarte mult ghidaj. Asta mi s-a părut cel mai calificat lucru pe care l-am făcut. Mi se pare o realizare mare să vezi casa făcută într-o săptămână şi să ai sentimentul că vrei să pui mâna şi că ceea ce faci ajută”, a declarat Speranţa Chiş, voluntar la construirea casei, citată de voceatransilvaniei.ro.

În ceea ce-i privește pe beneficiarii locuinţei, aceștia sunt cei șapte membrii ai familiei Gaşpar, care timp de ani de zile au trăit în condiţii improprii, într-un apartament.

Posted on octombrie 9, 2014, in socio-politic. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: