Solarii la cheie

Cererea tot mai mare de legume românești a dus la punerea în practică a unei idei de afaceri care să-i sprijine atât pe micii cât și pe marii producători.

Este vorba despre o companie care va realiza solarii la cheie, într-o fabrică situată în apropierea Bucureștiului, în comuna Mihăilești.

Inițiatorii proiectului estimează că prețul pe metru pătrat de solar, complet echipat, cu sistem de irigații va fi de 7,5-8 euro.

În funcție de terenul disponibil, dimensiunile solariilor vor putea fi personalizate, cele mai multe având însă o lățime cuprinsă între 8 și 10 metri și o lungime între 50 și 100 de metri.

Fabrica de solarii de la Mihăilești și-a propus să realizeze 400 de hectare de solarii pe an, iar până în 2020 să ajungă la o producție de 3.000 de hectare.
De asemenea, producătorul ar urma să asigure un serviciu complet, inclusiv acela de a efectua măsurătorile în teren, montarea și întreținerea solarului.

”În acest moment, cererea de legume românești este tot mai mare, însă pentru a obține producții bune de roșii, ardei sau de castraveți, cel mai bun rămâne tot mediul protejat, solarul sau sera”, a declarat pentru Aurel Tănase, președintele OIPA Legume-Fructe, pentru agrointel.ro.

Ideea afacerii i-a venit însă lui Tănase după ce și-a dat seama că multe familii din mediul rural și-ar dori să înceapă o afacere cu legume pentru a-și asigura traiul.

Sursa: YahooNewz

About roadamin

Numele meu este roadamin, de unde vine și numele blogului? de la bratul Borcea! Sunt un rac 100%, născut în luna iunie și ador anotimpurile calde, respectiv primăvara și vara. Urăsc frigul! Mai ales toamna, din cauza zilelor ploioase și reci; acestea mă deprimă. Iarna nu e o excepție, însă ador să stau la căldură și să mă uit cum ninge. Iar sărbătorile de iarnă le ador.

Posted on octombrie 11, 2014, in informatii utile and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: